BL: Ancelotti tartalékol; Keller Párizsra emlékeztet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.17. 22:26
null
Ancelotti hétfőn még a sajtótájékoztatón figyelte Jesét, kedden már a pályán teheti ugyanezt (Fotó: Reuters)
A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján az első mérkőzést 6–1-re megnyerő Real Madrid a Szalai Ádámot is foglalkoztató Schalkét fogadja. Carlo Ancelotti, a spanyol klub vezetőedzője tiszteli az ellenfelet, de tartalékolja majd néhány kulcsjátékosát, míg a gelsenkircheni együttest irányító Jens Keller azt szeretné látni csapatától, amit a Leverkusentől Párizsban.

 

A Real Madrid kiváló előjelekkel várhatja a Schalke elleni összecsapást, hiszen egyrészt már harminc tétmérkőzés óta veretlen, másrészt német csapattól hazai pályán az ezt megelőző 25 mérkőzésén csak kétszer kapott ki.

„Lesznek változások a csapatban a hétvégi mérkőzéshez képest, mert néhány játékosunk fáradt. Kemény meccsen vagyunk túl a Málaga ellen, és sokat is utaztunk – kezdte Ancelotti. – Sok kiváló csapatnak voltam már a vezetőedzője, így nehéz megmondani, hogy melyik volt közülük a legjobb. A mai Real Madridban minden megvan: karakteres, tapasztalt és fiatal a csapat. Ami tőlem telik, megteszem a klubért, örülök, hogy itt lehetek.”

„A bajnokságban van egy kis előnyünk, de a kupa, és a Bajnokok Ligája más terep. Jól kell játszanunk kedden, mert fontos BL-meccs vár ránk, fent kell tartanunk a jó formánkat. A saját munkánkat, az ellenfelet és a versenysorozatot is tisztelnünk kell” – utalt az olasz szakember arra, hogy a Real Madrid a megnyugtató előnye ellenére sem veszi félvállról a mérkőzést.

Ancelotti hozzátette, hogy Cristiano Ronaldo, Isco, Jesé és Álvaro Morata is a kezdőcsapatban kap majd helyet, míg Karim Benzema combsérülése miatt kihagyja a találkozót.

„Fiatal csapatunknak kiváló alkalma nyílik a tapasztalatszerzésre – kezdte a Schalkét irányító Jens Keller. – Szűkítenünk kell majd a területet, nem szabad hagynunk, hogy a Real fölénk kerekedjen. Megpróbáljuk a legjobbunkat nyújtani, bár néhány játékosunk kisebb sérüléssel bajlódik, ami megakadályozza őket a játékban. Nincs sok variációs lehetőségünk, szeretnénk lehetőséget adni a fiatal játékosainknak.”

„A Bayer Leverkusen bátran játszott a PSG ellen idegenben, mi is hasonló teljesítményt kívánunk bemutatni, de muszáj a realitás talaján maradnunk. A Real Madrid kiváló csapat, és ha az első mérkőzést hat–egyre elveszíted ellene, akkor a visszavágón nem lesz könnyű dolgod a továbbjutás szempontjából” – bölcselkedett a szakember.

Ami a Schalke hiányzóit illeti: Klaas-Jan Huntelaart pihentetheti Keller – így Szalai Ádám előtt megnyílhat az út a kezdőcsapatba –, a védelem és a középpálya bal oldalán bevethető Christian Fuchs március 11-én térdműtéten esett át, Felipe Santana a párharc első felvonása óta nem lépett pályára combsérülés miatt, míg Jefferson Farfán szintén a térdével bajlódik.

A Real Madrid–Schalke mérkőzés – melyen C. Ronaldo utolérheti Puskás Ferencet a madridi csapat mezében szerzett gólok számának tekintetében – kedden 20.45 órakor kezdődik. A meccset a Nemzeti Sport Online élőben közvetíti!

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ, KEDD
Real Madrid (spanyol)–Schalke 04 (német)
Madrid,
Santiago Bernabéu Stadion (Tv: Digi Sport1). V: Karaszov (orosz)
Az első mérkőzésen: 6–1

Chelsea (angol)–Galatasaray (török)
London,
Stamford Bridge (Tv: Sport1). V: Brych (német)
Az első mérkőzésen: 1–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik