BL: a kiállításig jobb volt a Milan – egyetértenek az edzők

Vágólapra másolva!
2021.09.29. 09:15
null
Simeone (középen) a végén győzelemnek örülhetett (Fotó: AFP)
A Bajnokok Ligája keddi játéknapjának egyik szenzációjához egészen közel járt a Milan: Franck Kessié kiállítása miatt bő 60 percig emberhátrányban futballozva a 84. percig vezetett az Atlético Madrid ellen, ám végül három ponttal kellett hazaengednie a spanyol csapatot, miután a hajrában szerzett két találattal Diego Simeone csapata fordított, és megnyerte a találkozót.

Kedden este az Atlético Madrid a 20. perctől emberelőnyben játszott az AC Milan ellen, ám ahogy ilyenkor azt általában várni lehet, a viszonylag sima győzelem helyett csak nagy nehezen sikerült kicsikarnia a győzelmet az AC Milan otthonában. A találkozó lefújása után mindkét csapat szakvezetője arról beszélt, hogy a hazaiak egyenlő létszám mellett sokkal jobban teljesítettek.

„Amikor még mindkét csapat 11 játékossal volt a pályán jók, sőt jobbak voltunk, gyorsan és jól játszottunk, több gólt is szerezhettünk volna, hiszen a lehetőségeink megvoltak. Egyenlő létszám mellett bizonyítottuk, hogy versenyképesek vagyunk, de 90 percen keresztül meccsben kell maradnunk, ha pontot, pontokat akarunk szerezni, ez nem kérdés” – fogalmazott Stefano Pioli, a Milan mestere a találkozó lefújását követően.

Nyilatkozata első felével – amely szerint a kiállításig a Milan dominálta a játékot – egyetértett kollégája, az Atlético kispadján helyet foglaló Diego Simeone is.

„Tizenegy a tizenegy ellen ők voltak a jobbak, ezt el kell ismerni. Gyorsabbak voltak, sokkal jobban kezdték a meccset nálunk. Sok labdát veszítettünk, és nem mutattuk az igazi arcunkat. A második félidőben aztán próbáltuk felgyorsítani a játékunkat. Sokszor kérdezik tőlem, hogy a sztárjaink tudnak-e együtt játszani. Nos, azt hiszem, ma bebizonyosodott, hogy Griezmann, Lemar, De Paul, Joao Félix, Correa és Suárez igenis tudnak csapatként együttműködni, ha arról van szó. Márpedig, most arról volt szó. Ismerem a játékosaimat, tudom, hogy jó csapatot alkotnak, csak még hiányzik az állandó stabil teljesítmény ” – idézte az uefa.com Diego Simonét, az Atlético vezetőedzőjét.

A két szakvezető véleményét alátámasztja a mérkőzés statisztikája is, amely szerint Antoine Griezmann 84. percben szerzett egyenlítő találatáig a spanyoloktól nem jegyeztek fel kaput eltaláló lövést, s hasonlóan nyilatkozott a spanyolok portugál szélsője, Joao Félix is a lefújást követően.

„Nem ez volt az első olyan meccsünk, amelyen a végéig szenvedtünk, de a legfontosabb, hogy a három pontot megszereztük. A Milan emberhátrányban is remekül uralta a területeket, nekünk pedig nagyon türelmesen kellett játszanunk, s a végén sikerült két lehetőségünket gólra váltanunk” – értékelte a mérkőzést az ifjú szélső.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ

B-CSOPORT
Porto (portugál)–Liverpool (angol) 1–5 (Taremi 75., ill. Szalah 18., 60., Mané 45., Firmino 77., 83.)
Milan (olasz)–Atlético Madrid (spanyol) 1–2 (Rafael Leao 20., ill. Griezmann 84., L. Suárez 90+7. – 11-esből)

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Liverpool 2 2
8–3 +5 6
2. Atlético Madrid 2 1 1 2–1 +1 4
3. Porto 2 1 1 1–5 –4 1
4. Milan 2 2 3–5 –2 0

 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik