Dráma az utolsó percben, az Atlético nyert Milánóban

B. Á., H. Á.B. Á., H. Á.
Vágólapra másolva!
2021.09.28. 20:50
null
Az Atlético Madrid Antoine Griezmann és Luis Suárez góljával fordított a San Siróban (Fotó: AFP)
Habár Rafael Leao góljával a Milan szerzett vezetést az Atlético Madrid ellen a Bajnokok Ligája csoportkörének 2. fordulójában, Franck Kessié kiállítása után nehéz helyzetbe kerültek az olaszok, és ezt kihasználta a hajrában a vendégcsapat, amely 2–1-re nyert Milánóban. A csoport másik mérkőzésén a Liverpool 5–1-re kiütötte a Portót.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ

B-CSOPORT
MILAN (olasz)–ATLÉTICO MADRID (spanyol) 1–2 (1–0)
Milánó,
San Siro, 35 374 néző. Vezette: Cüneyt Cakir (török)
MILAN: Maignan – Calabria, Romagnoli, Tomori, Theo Hernández – Saelemaekers (Kalulu, 82.), Bennaszer (Florenzi, 81.), Kessié – Brahim Díaz (Ballo-Touré, 57.), Rebic (Tonali, 34.), Rafael Leao (Giroud, 57.). Vezetőedző: Stefano Pioli
ATLÉTICO: Oblak – Trippier (Joao Félix, 40.), J. Giménez, Felipe, Hermoso (Renan Lodi, a szünetben) – M. Llorente, Koke (Griezmann, 61.), Kondogbia (Lemar, 64.), Carrasco (De Paul, a szünetben) – Á. Correa, Luis Suárez.Vezetőedző:Diego Simeone
Gólszerző: Rafael Leao (20.), ill. Griezmann (84.), Luis Suárez (90+7.)
Kiállítva: Kessié (29.)

ÖSSZEFOGLALÓ

2014 óta az első hazai mérkőzésére készült a Bajnokok Ligájában a Milan: akkor a nyolcaddöntő első összecsapásán éppen az Atléticótól kapott ki 1–0-ra, és végül 5–1-es összesítéssel búcsúzott a sorozattól.

Stefano Pioli csapata a Liverpool ellen már megmutatta, hogy számolni kell vele a csoportban, és ezt a spanyolok elleni mérkőzés eleje is megerősítette: a milánói együttes óriási elánnal kezdte a meccset, s mivel az Atlético partner volt, az iramra sem lehetett panasz.

A hazaiak erőfeszítésének a 20. percben meglett a jutalma: a nagyszerűen futballozó Brahim Díaz jól tartotta meg a labdát három Atlético-játékos között, a visszagurítás után Rafael Leao 15 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (1–0). A madridiak ismét gólt kaptak idegenben, ebben az idényben még nem tudtak „clean sheetelni” távol a Wanda Metropolitanótól.

A fordulatot a 29. perc eseménye jelentette, Franck Kessié egy teljesen felesleges szabálytalanságért megkapta a második sárga lapját, így a Milanra több mint egyórányi emberhátrány várt...

A vendégek egy Luis Suárez-lövéstől eltekintve nem sokat tudtak felmutatni még így sem az első félidő hátralévő részében, nem úgy, mint a folytatásban.

A szünetben, illetve az után jöttek a támadó szellemű cserék, és az Atlético fokozatosan egyre inkább átvette az irányítást, a 4–4–1-es felállásra áttérő Milan erejéből szinte kizárólag a védekezésre futotta.

Az egyenlítésre egészen a 84. percig várni kellett, de végül összejött két cserejátékos közreműködésével: Renan Lodi visszafejelt labdáját Antoine Griezmann vágta kapásból, 11 méterről a jobb alsóba (1–1).

Az igazi drámát a hatperces ráadás vége szolgáltatta, Pierre Kalulu kezezése után tizenegyeshez jutott az Atlético, Luis Suárez pedig nem hibázott. Az uruguayi klasszis több mint hat év után talált be ismét idegenbeli BL-mérkőzésen. 1–2

A Milan hiába játszott jól a Liverpool és az Atlético ellen is, két meccs után pont nélkül áll, így már az elején nehéz helyzetbe került a továbbjutásért zajló küzdelemben.

A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN
Porto (portugál)–Liverpool (angol) 1–5 (Taremi 75., ill. Szalah 18., 60., Mané 45., Firmino 77., 83.)

Az előző fordulóban az Atlético Madriddal gól nélküli döntetlent játszó Porto a Milant legyőző Liverpoolt fogadta a csoport másik mérkőzésén, és a portugálok számára közel sem ideálisan kezdődött a találkozó. A bemelegítés során ugyanis kiderült, hogy az Atlético ellen megsérülő Pepe, mégsem tudja kezdőként vállalni a játékot, majd az első negyedóra végén Otávio is kidőlt a sorból, s cserélni kellett, aztán három perccel később Mohamed Szalah megszerezte a vezetést a Liverpoolnak. Curtis Jones húzott befelé balról, majd a tizenhatos sarkáról sistergős lövést eresztett meg, Diogo Costa pont középre ütötte a labdát, az egyiptomi pedig a tétovázó Zaidu Sanusit megelőzve közelről a hálóba sodorta a labdát.

Nem mondhatni, hogy a kapott gól felrázta volna a Portót, továbbra is a Liverpool akarata érvényesült, s a félidő hajrájában tovább nőtt a vendégek előnye – ráadásul ismét a portói védelem hatékony közreműködése vezetett a gólhoz: James Milner beadása nyomán a labda Fábio Cardoso és Diogo Costa között elsuhanva az ötös bal sarkánál üresen érkező Sadio Mané elé került, aki könnyen passzolt az üres kapuba.

A második félidőre érkezett a hazaiakhoz az éppen a Liverpooltól előbb kölcsön-, majd idén nyáron végleg megvett Marko Grujics, ám ő sem tudott sokat lendíteni a hazaiak támadójátékán. A mérkőzés képe nem változott, s ahogy az első félidőben, ezúttal is érkezett Szalah, és miután Jones a saját térfelén labdát szerzett, a tizenhatos előteréig cipelte azt, majd tökéletesen játszott az egyiptomi támadó elé, aki nem is hibázta el a ziccert.

Újabb negyedóra elteltével aztán csökkentette a különbséget a Porto: Mehdi Taremi fejelte a kapuba Fábio Vieira beadását. A csereként nem egész tíz perccel korábban beálló Roberto Firmino hamar lehűtötte a hazai pontszerzésben reménykedőket, amikor az előrevágott labdára a pocsékul mozduló Diogo Costával együtt indult, s a kapust megelőzve távolról, balról az üres kapura lőtt – a nagyot sprintelő kapus már csak a gólvonal mögött érte el a labdát.

A végeredményt Firmino állította be a 83. percben, amikor Jones lövése elé pattant, ő meg nem hibázta a el a ziccert – a VAR-szobából is megerősítették, hogy a brazil nem volt lesen.

Ezzel a Liverpool második meccsét is megnyerte, s vezeti a B-csoportot, míg a Porto a harmadik helyet foglalja el.

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Liverpool22
8–3+56
2. Atlético Madrid2112–1+14
3. Porto2111–5–41
4. Milan223–5–20

MILAN–ATLÉTICO PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+11. PERC: VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90+7. PERC: GÓÓÓL! Suárez nem hibázik, az elvetődő Maignan helyére lőtt.

90+4. PERC: TIZENEGYES! Lemar és Kalulu között pattant fel a labda, mindkét játékos hozzáért kézzel, de a jelek szerint előbb a Milan futballistája.

90+3. PERC: Teljesen beszorul a Milan, most Renan Lodi lövését öklözte ki Maignan.

90+1. PERC: Joao Félix jobb felsőbe tartó lövését szedte ki Maignan. Előtte Tonalit faultolták, de Cakir nem fújt.

Hat perc a ráadás.

88. PERC: Nagy lehetőség előtt állt a Milan, ígéretes helyről végezhetett el szabadrúgást Tonali, de a pocsék beadását kivágták. Florenzi távolról lőtt, ez már jobban nézett ki, de a labda csak a kapu tetején landolt.

85. PERC: Kis híján azonnal visszavette a vezetést a Milan: Florenzi remek technikával tüzelt 15 méterről, a labda centikkel zúgott el a jobb kapufa mellett.

84. PERC: GÓÓÓL, OTT AZ EGYENLÍTÉS! Renan Lodi középre fejelt labdáját Griezmann vágta a jobb alsóba 11 méterről (1–1).

82. PERC: A Milan utolsó cseréi: Florenzi és Kalulu be, Saelemaekers és Bennaszer le.

80. PERC: Saelemaekers is kapott egy sárga lapot.

79. PERC: Egy ritka, ugyanakkor veszélyes Milan kontra, hát ha még Theo Hernández passza is jó lett volna Giroud-nak.

77. PERC: Lemar átlövését Maignan csak öklözni tudta, utána Calabria azonnal kivágta a labdát.

Az Atlético Madrid a második félidőben egyértelműen átvette a játék irányítását, de az olaszok jól szervezetten védekeznek: a cserék óta 4–4–1-es felállásban, Saelemaekers és Ballo-Touré van a két szélen, Giroud pedig elöl. A spanyoloknak sokkal több helyzetük van, mint az első félidőben, de egy-két kivételtől eltekintve ezek nem igazán veszélyesek.

71. PERC: A lesen lévő Suárez startolt rá a labdára, az eredmény: két Milan-játékos is lent maradt...


69. PERC: Theo Hernández is besárgult, Suárezt vitte a földre.

67. PERC: De Paul most tisztán lőhetett középről, 18 méterről, de nem találta el a kaput.

66. PERC: De Paul játszotta volna meg Suárezt, aki tudta, hogy lesen van, így hagyta, hogy Maignan felszedje a labdát.

64. PERC: Az utolsó spanyol csere, egy újabb támadó szellemű játékos: Lemar be, Kondogbia le.

62. PERC: Újabb nagy Atlético-lehetőség, ezúttal Theo Hernández vetődött bele Joao Félix lövésébe.

61. PERC: Már Griezmann is a pályán, a 75. BL-mérkőzését játszó Koke ment le.

60. PERC: Tonalit szabálytalankodott, Kondogbia viszont fellökte utána az olaszt, ez is sárga.

57. PERC: Kettős csere a Milannál, a nagyszerűen futballozó Brahim Díaz helyére Ballo-Touré érkezik, míg Rafael Leaót Giroud váltotta.

55. PERC: Kondogbia átlövése Tomoriról pattant szögletre, a sarokrúgás után tisztáztak a Milan-védők.

53. PERC: Calabria nem figyelt Suárezre, az uruguayi klasszis azonban hiába fejelhetett tisztán hat méterről, nem találta el a kaput.


50. PERC: Renan Lodi visszagurítása után Kondogbia a rövid, jobb alsót sarkot vette célba a tizenhatos vonaláról, de nem találta el a kaput.

48. PERC: Renan Lodi lövése szögletre vágódott, a sarokrúgás után elpasszolta magát a vendégcsapat, a Milan jöhet kirúgással.

46. PERC: Két csere is volt az Atléticónál: a Renan Lodi, De Paul kettős váltotta a Hermoso, Carraso duót.

46. PERC: ELKEZDŐDÖTT A MÁSODIK FÉLIDŐ!

Az első félidő statisztikája (Fotó: uefa.com)
Az első félidő statisztikája (Fotó: uefa.com)

ELSŐ FÉLIDŐ

45+1. PERC: VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45+1. PERC: Közel volt! Correa jobb oldalról adott középre, az ötösnél érkező Suárez nem sokkal tévesztette el a bal alsó sarkot.

Egy perc a ráadás.

45. PERC: Jobbról egy középre gyötört labda spanyol részről, Joao Félix elől vágták ki a hazaiak.

40. PERC: Simeone is végrehajt egy taktikai cserét, Trippiert Joao Félix váltotta.

39. PERC: Kezd kicsúszni a meccs Cakir kezéből, a Brahim Díazzal szembeni szabálytalanságot nem fújta le, a hazaiak ezt a spanyolokon vezették le.

38. PERC: Atyaég, mekkora léc! Maignan kirúgása után Rafael Leao átvette a labdát, majd 15 méterről a lécre ollózta. Gyönyörű megmozdulás volt!

37. PERC: Hermoso faultolta Saelemaekerst, a Milan játékosai ezt nem fogadták jól.

A Milan 2014 óta az első hazai mérkőzését játssza a Bajnokok Ligájában: akkor a nyolcaddöntő első mérkőzésén éppen az Atléticótól kapott ki 1–0-ra, s végül 5–1-es összesítéssel búcsúzott a sorozattól.

34. PERC: Pioli cserével reagál a kiállításra, Rebic helyett Tonali a pályán.

33. PERC: Rafael Leao kiváló indítást kapott, de nem tudta egy az egyben megverni Trippiert.

29. PERC: Rebic is kapott egy sárgát reklamálásért.

29. PERC: HOPPÁ, PIROS LAP! Kessié lépett rá ellenfele lábára, ezért megkapta a második sárga lapját.

27. PERC: Luis Suárez lövését blokkolták.

20. PERC: GÓÓÓL, VEZET A MILAN! Brahim Díaz cselezgetett három ember között, a passza után Rafael Leao 15 méterről gyönyörűen kilőtte a jobb alsót (1–0).

17. PERC: Brahim Díaz tette próbára Oblakot, de a 18 méterről leadott lövése pontosan középre ment.

16. PERC: Maignan jött ki jól egy indításra, és felszedte Correa elől a labdát.

15. PERC: Kessié rántotta le Llorentét, az elefántcsontparti középpályás kapta a mérkőzés első sárga lapos figyelmeztetését.

13. PERC: Tomori lőtt nagy önbizalommal, de annál rosszabb kivitelezéssel jócskán kapu mellé nagyjából 25 méterről.

Az Atlético az eddigi összes idegenbeli mérkőzésén kapott legalább egy gólt az idényben, ráadásul az előző három BL-találkozóján nem talált be. Kérdés, megszakad-e a rossz sorozat.

10. PERC: Tomori kezére pattant a labda a tizenhatoson belül, visszanézték a VAR-ral, de nincs büntető.

8. PERC: Theo Hernández indult meg óriási lendülettel, már a tizenhatosnál járt, amikor Llorente beérte, s rutinosan rárúgta a labdát, így az Atlético jöhet.

5. PERC: Kiváló iramban kezdtek a csapatok, a Milan igyekszik nagy nyomás alá helyezni a vendégeket a mérkőzés korai szakaszában.

3. PERC: Nem sikerült jól a variáció, az Atlético elcsente a labdát.

2. PERC: Calabriát futtatta meg csapattársa, de a bekk még be tudta adni, így kellett középen a mentés. Jöhet az első szöglet.

1. PERC: ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS! A Milan indította útjára a labdát.

Piros-fekete-fehér szerelésben a házigazda, kékben az Atlético.


A mérkőzés játékvezetője a török Cüneyt Cakir.

A mai menü

Ön szerint melyik csapat nyeri meg a labdarúgó Bajnokok Ligája 2021–2022-es kiírását? Szavazzon!

BL-beharangozónkat itt olvashatja el!



A találkozót a Sport2 felvételről közvetíti 23 órától.

Köszöntjük kedves olvasóinkat a Milan–Atlético Madrid Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés online tudósításában. Hamarosan kezdünk, tartsanak velünk!

ELŐZMÉNYEK

A spanyolok vezetőedzője, Diego Simeone legutóbb a 2016-os Bajnokok Ligája-döntőben meccselt csapatával Milánóban, akkor nem kellett sok hozzá, hogy távozzon a klub éléről.

A La Ligában címvédő Atlético Madrid legutóbb 2016-ban lépett pályára Milánó városában, ám akkor keserű szájízzel hagyta el a San Siro gyepét, ugyanis elvesztette a Bajnokok Ligája döntőjét a Real Madriddal szemben, tizenegyespárbajt követően.

Az Atleti vezetőedzője, Diego Simeone az említett mérkőzés után kis híján távozott a spanyol fővárosiaktól – korábbi nyilatkozatát ezúttal a Marca elevenítette fel a keddi AC Milan–Atlético Madrid BL-csoportmeccs kapcsán.

A milánói BL-döntőt követően azt hittem, nincs erőm hozzá, hogy tovább vezessem a csapatot, az volt a legnagyobb csapás nekem az Atléticónál eltöltött időszakom alatt” – mondta korábban az argentin. A Marca hozzátette, értesülései szerint az elvesztett finálét követően Simeone hetekig gondolkozott a folytatáson, időt kért csapatától, ám végül a maradás mellett döntött.

Az argentin trénernek egyébként korábban sem volt ismeretlen Milánó városa, hiszen labdarúgóként két éven át játszott az Interben 1997 és 1999 között.

A helyszín és a sorozat a kedd esti, Milan elleni meccsen is megegyezik majd, az ellenfél és a tét azonban más lesz. Simeone csapata címvédő a La Ligában, de hét forduló után csak a 4. helyen áll – legutóbb az addig pont nélküli Alavés otthonában szenvedett egygólos vereséget. Ami a Milan formáját illeti, Stefano Pioli együttese továbbra is veretlen a Serie A mostani kiírásában és az eddig hibátlan Napoli mögött a második helyen áll a tabellán.

A BL-ben a madridiak gól nélküli döntetlennel kezdtek a Porto ellen, míg a Milan az Anfielden kapott ki 3–2-re a Liverpooltól, így már a második fordulóban kijelenthető: a továbbjutást szempontjából is kulcsfontosságú meccset játszanak egymás ellen a csapatok.

Biztosan nem kell majd motiváló beszédet tartanom az öltözőben, hiszen hazai pályán léphetünk pályára, nézők előtt egy Bajnokok Ligája-meccsen. Még sok csoportmeccsünk van hátra, de fontos, hogy jól szerepeljünk, nem maradhat nulla pont a nevünk mellett ezután a kör után. Az Atlético Madrid kiváló csapat, koncentrálnunk kell, mert képesek minden hibát kihasználni” – nyilatkozta a meccs előtt Pioli, a milánóiak vezetőedzője.

CS. M.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik