BL: „A Chelsea elleni a legkönnyebb meccs, amelyet mostanában játszani fogunk”

T. B.T. B.
Vágólapra másolva!
2021.09.29. 11:16
null
Giorgio Chiellini bizakodó a Chelsea elleni rangadó előtt (Fotó: AFP)
Giorgio Chiellini, a Juventus csapatkapitánya szerint a Chelsea elleni összecsapás lesz a legkönnyebb mérkőzés, amelyet a torinóiak az elkövetkező hetekben játszani fognak.

 

A Juventus hazai pályán, az Allianz Arenában fogadja a Bajnokok Ligája címvédőjét a H-csoport szerda esti rangadóján. Régi-új edzőjükkel, Massimilano Allegrivel a fedélzeten a torinóiak nyögvenyelősen kezdték az olasz bajnokságot, hat meccs után mindössze nyolc pontot gyűjtve csak a 10. helyen állnak a Serie A-ban. Ennek ellenére a veterán olasz középhátvéd, Giorgio Chiellini úgy véli, a nagy alkalom kihozza a legjobbat a csapatból.

„A holnapi lesz a legkönnyebb meccs, amelyet ezekben a hetekben játszani fogunk. Ezek nagyszerű mérkőzések, mert könnyen fel lehet készülni rájuk, a feszültség a tetőfokára hág, és minden a legmagasabb szinten van” – mondta Chiellini a keddi sajtótájékoztatón.

„Az első hazai találkozónkat a Bajnokok Ligájában a címvédő ellen játsszuk. Ők a győzelemük óta még erősebbek lettek, így remek mérkőzés lesz, és legalább annyira nehéz, mint amennyire ösztönző. Biztos vagyok benne, hogy jól fogunk játszani, a klubnál mindenki, főleg mi, játékosok, de az edző és a szurkolók is szeretnének egy jó estét.”

Massimiliano Allegri csapata vezeti a csoportot, miután 3–0-ra legyőzte a Malmőt – ez volt az idényben az egyetlen olyan mérkőzés, amelyen a Juve hálója érintetlen maradt. Allegri több kulcsjátékosát is kénytelen lesz nélkülözni, Paulo Dybala és Álvaro Morata a hétvégi, Sampdoria elleni 3–2-es győzelem során szedett össze sérülést.

„Felesleges lenne tagadni, hogy Paulo kulcsfontosságú játékos számunkra, de olyan csapat vagyunk, amely túl tud lépni az ő hiányán” – válaszolta a Dybala sérülését firtató újságírók kérdéseire Chiellini.

Megszólalt Dybala pótlásának kérdésében a Juventus edzője, Massimiliano Allegri is. Az olasz sajtó Federico Chiesát várja az argentin klasszis helyére a Chelsea elleni kezdőbe, azonban Allegri élesen bírálta az olasz támadót.

„Chiesától jobb teljesítményt várok. Az előző idényben nagyon jól teljesített, nem könnyű a Juvéhoz igazolni, és olyan jól játszani, mint azt ő tette a debütáló évében – mondta Allegri. – Ugyanakkor az Európa-bajnokságon mutatott játéka, az olyan fontos gólok, mint amilyeneket ő lőtt, új mércét állít elé. Chiesa már nem az a fiatal gyerek, akinek elnézik, hogy bármit csinál a pályán. Megnőttek az elvárások vele szemben, de a fejlődése egyelőre nem felel meg ezeknek. Ezért ez az év sokkal nehezebb lesz neki, mint az előzőek.”

A döcögős idénykezdet ellenére Allegri ebben az idényben is a Bajnokok Ligája-győzelmet tűzte ki célul a csapatának, miután 2015-ben és 2017-ben döntőbe vitte a csapatot.

„Aki részt vesz a Bajnokok Ligájában, annak nem lehet más célja, mint megnyerni a sorozatot” – mondta Allegri.

„Holnap Európa bajnoka ellen játszunk, nagyszerű este lesz, függetlenül attól, hogy mi fog történni a pályán. Az ilyen meccseket átható érzelmek nagy dolgokra ösztönöznek. Mindennél jobban vágyunk arra, hogy bejussunk a döntőbe. Nem tudom, hogy odaérünk-e, de csak ez az egy cél lebeg előttünk, amit mindenáron el akarunk érni. Ez lehet a különbség.”

Thomas Tuchel szerint a Juventus gyenge idénykezdete csalóka, ésnem szabad alábecsülni a torinói gárdát.

„A legfontosabb, hogy a lehető legjobb módon készüljünk fel a Juventus ellen. Igaz, gyengén kezdték a szezont,de nézzék meg a csapatot, nézzék meg a játékosaikat, ​​nagyon erős keretük van. Van egy nagy tapasztalattal rendelkező edzőjük is. Ez lesz az első alkalom, hogy a stadionjukban játszom a csapatommal, fontosak az ilyen kihívások, mert ezek teszik lehetővé a fejlődést és a tapasztalatszerzést.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ

H-CSOPORT
18.45:
Zenit (orosz)–Malmö (svéd)
21.00: Juventus (olasz)–Chelsea (angol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik