Kártérítést kapnak a Real Madrid elleni BL-döntőn megsérülő Liverpool-szurkolók

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.03.23. 11:31
Liverpool-szurkolók a párizsi Saint-Denisben a 2022-es Bajnokok Ligája-döntőn (Fotó: Getty Images)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hivatalos honlapján tudatta, hogy megegyezett a Liverpool-szurkolókkal, akik kártérítést kapnak a Real Madrid elleni 2022-es párizsi Bajnokok Ligája-döntőn történtek miatt.

A 2022-es BL-döntőt eredetileg Szentpéterváron rendezték volna, de az orosz–ukrán háború miatt a párizsi Stade de France lett az új helyszín, ahol viszont súlyos szervezési hiányosságok voltak tapasztalhatók.

A finálé 40 perc csúszással kezdődött, melyet először a Liverpool-szurkolók késésével indokoltak, ugyanakkor nem a drukkerek miatt nem kezdődhetett el a mérkőzés, hanem például amiatt, mert elromlott az egyik beengedő kapu, az emiatt kialakult tumultus feloszlatására pedig a rendőrség könnygázt is bevetett, de jelentések szerint néhány szurkoló jegyeit helyi fiatalok próbálták ellopni.

A történtek miatt tavaly 887 Liverpool-szurkoló perelte be az Európai Labdarúgó-szövetséget.

Az UEFA pénteken tudatta, hogy teljes és végleges megegyezést kötött azokkal a – Pogust Goodhead és Bingham Long által képviselt – szurkolókkal, akik személyi sérülések miatt követeltek kártérítést. Mint közölték, egy független felülvizsgálat ajánlatait végrehajtva speciális visszatérítési rendszert hoztak létre, de megjegyezték, a felek közötti egyezség feltételei bizalmasak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik