BL: Nagyon buta gólt kaptunk a második féldiőben – Galtier

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2023.03.08. 23:49
null
Christophe Galtier egyelőre marad a PSG padján (Fotó: Getty Images)
A Bayern München 2–0-ra legyőzte hazai pályán a Paris Saint-Germaint, és 3–0-s összesítéssel továbbjutott a Bajnokok Ligájában. A mérkőzés után párizsi oldalról Christophe Galtier és Danilo Pereira, a bajorok részéről Thomas Müller értékelt.

 

„Azt kell mondanom, hogy a Bayern erősebb volt nálunk. Az első félidőben voltak lehetőségeink, de nem tudtuk őket kihasználni. Hibákat követtünk el utána, nehéz így kiesni, de ez a Bajnokok Ligája. A Bayern München erős, jó fizikumú csapat, és sok párharcot megnyer. Nem tudok sokat mondani, tovább kell fejlődnünk. Büszkének kell lennünk magunkra. Nagyszerű játékosaink vannak, akiknek együtt kell dolgozniuk, hogy fejlődjenek” – értékelt a lefújást követően a PSG játékosa, Danilo Pereira az RMC Sportnak.

Christophe Galtier, a párizsiak vezetőedzője a Canal+-nek nyilatkozott: „Volt egy jó első félidőnk, ahol voltak helyzeteink. Tudtunk küzdeni, voltak jó pillanataink. De a második félidőben kaptunk egy nagyon buta gólt, ezen a szinten sokkal éberebbnek kell lenni. Nyilvánvalóan nyomás alatt voltunk, de ezt tudtuk.”

A francia szakvezető a sok sérültet is kiemelte, szerint ez döntötte el a párharcot: „A rendelkezésre álló keret volna a különbség. Az első meccsen sok fontos hiányzónk volt, és ez a második meccsen sem változott. Középső védőket kellett cserélnünk, ez nyilvánvalóan gyengített minket.”

Sokan a tréner távozását követelik, ő azonban még nem tudja, mit tartogat számára a jövő: „Túl korai erről beszélni. A jövőm nyilvánvalóan a sportvezetéstől és az elnöktől függ. Csalódottak vagyunk, ez már csak így van. A klub nagy reményeket fűzött ehhez a sorozathoz. Egyelőre maradok, és az idény végére koncentrálunk.”

A Bayern München támadója, Thomas Müller a DAZN-nak értékelt: „Ebben a fajta játékban mindig vannak olyan pillanatok, amikor szükség van némi szerencsére. Ott volt az a lehetőség, amikor Yann Sommer elvesztette a labdát, de Matthijs (De Ligt – a szerk.) tisztázott. Ha 1–0 lett volna, nem tudjuk, hogyan reagáltunk volna. A második félidőben már bátrabbak voltunk, és jobban védekeztünk, és megérdemelten nyertünk.”

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Bayern München (német)–Paris Saint-Germain (francia) 2–0 (0–0)
München,Allianz Aréna,75 000néző.Vezette:Orsato (olasz)
Bayern:
Sommer – Stanisic, Upamecano, De Ligt – Kimmich, Goretzka, Coman (Gnabry, 86.), Th. Müller (Cancelo, 86.), Musiala (Mané, 82.), A. Davies – Choupo-Moting (L. Sané, 68.).Vezetőedző:Julian Nagelsmann
PSG:
G. Donnarumma – Danilo Pereira, Sergio Ramos, Marquinhos (Mukiele, 36.; Bitshiabu, a szünetben) – Hakimi, Vitinha (Ekitiké, 81.), Verratti, Fabián (Zaire-Emery, 76.), Nuno Mendes (Bernat, 81.) – Messi, Mbappé.Vezetőedző:Christophe Galtier
Gólszerző:Choupo-Moting (61.), Gnabry (89.)
Továbbjutott: aBayern München, kettős győzelemmel, 3–0-s összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik