Videó: birtokba vették Lipcse főterét a Manchester City-szurkolók

NAGY ZSOLT (Lipcse)NAGY ZSOLT (Lipcse)
Vágólapra másolva!
2023.02.22. 13:36
Egyre több angol szurkolót látni a német városban, vannak, akik fociznak a macskaköveken, mások a Manchester City játékosait elszállásoló hotel előtt várnak rendületlenül aláírásért.

Az RB Leipzigtől kapott információk szerint 2500 jegyet értékesítettek a vendégszektorba a Manchester City elleni esti Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőre, és az angol drukkerek már szerda délelőtt látványosan megjelentek a városban. A lipcsei stadion és edzőpálya körül sétával is lehetett velük találkozni, illetve a belvárosban is egyre több világoskék mezes vagy sálat viselő szurkoló jön szembe.

Várakozó szurkolók (Fotó: Nagy Zsolt)
Várakozó szurkolók (Fotó: Nagy Zsolt)

A legtöbben a város főterének közelében gyűltek össze, és ennek több oka is van. Egyrészt rengeteg vendéglátóhely található ezen a területen, és hatalmas, autóktól mentes területen lehet sétálni, másrészt az itt található Steigenberger Grandhotel Handelshof szálláshelyet foglalta el kedden Josep Guardiola csapata. Az épület bejáratát rendőrök őrzik, és kordonok tartják távol az illetékteleneket, ez azonban a legfanatikusabb drukkereket nem gátolja meg abban, hogy megpróbáljanak aláírást kicsikarni kedvencüktől. Többen a korlátra támaszkodva nézik a bejáratot, és várják, hogy valaki felbukkanjon, különféle táblákat, és aláírásra váró sálat, mezt tartogatva a kezükben.

Fotó: Nagy Zsolt
Fotó: Nagy Zsolt

A főtér túloldalán az éttermek a legnépszerűbbek, a teraszokon csak úgy hemzsegnek az angol szurkolók, akik nem felejtették el kihelyezni drapériáikat, néhányan pedig még labdát is hoztak magukkal, és a macskaköveken passzolgatnak egymásnak, így ütve el a kezdőrúgásig hátralévő pár órát.

Fotó: Nagy Zsolt
Fotó: Nagy Zsolt
Fotó: Nagy Zsolt
Fotó: Nagy Zsolt

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK
21.00:
RB Leipzig (német)–Manchester City (angol) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
21.00: Internazionale (olasz)–Porto (portugál) (Tv: Sport2) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik