BL: Pellegrini nem akart beszélni Vad II ítéletéről

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.21. 21:23
null
Hiába minden igyekezet, a City játékosai nem tudták kidumálni a büntetőt a magyar játékvezetőnél
Manuel Pellegrini, a Manchester City menedzsere nem beszélt a Vad II István által a CSZKA Moszkva elleni BL-meccs hajrájában megítélt tizenegyesről, amelyet értékesítve egyenlítettek az oroszok (2–2). Az angol tudósítók azonban nem mentek el szó nélkül az ítélet mellett: szerintük túl szigorú volt a magyar játékvezető Seydou Doumbia esésénél. José Mourinho boldog, de Rémyre és Diego Costára sem számíthat, míg az öt gólt(!) szerző Luiz Adriano (Sahtar), kicentizve nyert a PSG Cipruson, de Laurent Blanc edzőnek ez éppen kedvére való.

 

LUIZ ADRIANO: HÁRMAT LŐNI FANTASZTIKUS! ÖTÖT ÓRIÁSI!

Egycsapásra – pontosabban ötre – beírta a nevét a Bajnokok Ligája aranykönyvébe a Sahtar 27 éves brazil támadója, Luiz Adriano, aki öt góllal vette ki a részét a BATE elleni kiütéses (7–0) győzelemből. A legrangosabb nemzetközi kupasorozatban – amióta BL-ként funkcionál – hasonlóra korábban csupán Lionel Messi volt képes, a Barcelona klasszisa 2012 márciusában a Leverkusen elleni nyolcaddöntőben köszönt be ötször.


„Boldog vagyok, hogy öt gólt szereztem és én lettem a meccs embere – mondta a brazil támadó. – Szeretném megköszönni a csapattársaimnak, hogy hozzásegítettek ezen a találkozón az öt gólhoz és ehhez a jó teljesítményhez. Mind az öt gól nagyon kedves számomra, a különleges ebben igazából az, hogy egy meccsen ötször voltam eredményes. De ha mégis választanom kellene, akkor az első találat a kedvencem. Egy mérkőzésen mesterhármast szerezni fantasztikus dolog, na de ötöt, az óriási. Nekem most egy BL-mérkőzésen sikerült ötöt lőnöm.”

A tudósítók kiemelik, hogy a zárt kapus meccsen a lelátóra– vélhetően az UEFA szponzoroknak kiadott jegyeivel – bejutó 300 CSZKA-szurkolónál csak a megítélt tizenegyes volt bosszantóbb a manchesteriek számára. Alekszandar Kolarov belépője után Doumbia teátrálisan esett el, ami után a City játékosai heves reklamálásba kezdtek.

A meccs utáni sajtótájékoztatóján szokásos higgadtságát elveszítő Pellegrini azt mondta, nem akar a játékvezetőről és a tiltás ellenére feltűnő moszkvai drukkerekről beszélni – egyrészt mert nem az ő dolga, másrészt nem akar büntetést –, de leszögezte, csapata elsősorban magának köszönheti, hogy elherdálta kétgólos előnyét.

„A második félidőre lelassultunk, passzjátékunk is visszaesett. Egy nagy helyzetünk sem volt a fordulás után, aztán jött a tizenegyes, amelyet befújt a bíró. Nem egy félidőn át tart egy futballmeccs, hanem 95 percig – mondta Pellegrini. – Nem hiszem, hogy fel kellene adnunk. Még kilenc pontot szerezhetünk. Miután lejátszottuk a hátralévő meccseinket, kiderül, kinek hány pontja lesz."

A City számára mindenképpen jó hír, hogy a Bayern a 36. percben már 5–0-ra vezetett a Roma ellen idegenben, azaz az olasz csapat látótávolságban marad a manchesteriektől.

A Chelsea magabiztos játékkal 6–0-ra kiütötte a szlovén Maribort a G-csoportban. A találkozó után José Mourinho, a londoniak menedzsere értékelt.

„Remekül álltunk hozzá a meccshez, és szerencsére a játék is jól ment, a fiúk az első másodperctől küzdöttek. Hatalmas szükségünk volt ezekre a pontokra, boldog vagyok a sikerrel, de az már biztosnak tűnik, hogy Diego Costa és Loic Rémy sem tud játszani a hétvégi bajnokin" – mondta a találkozó után José Mourinho.

Nehezen, Edinson Cavani 87. percben szerzett góljával gyűrte le a PSG Cipruson az APOEL-t az F-csoportban. A párizsi vendégeket edző Laurent Blanc-nak az ilyen győzelem kimondottan kedvére való.

„Szép az ilyen győzelem, amikor a végén dől el a meccs – mondta Blanc. – Erős ellenféllel találtuk szembe magunkat, várható volt, hogy szívósan küzd, mi pedig nehezen törjük át a védekezését, alakítjuk kedvünkre a játékot. De soha nem adtuk fel a reményt, hogy sikerül győznünk. És ahogy Edi gólja is mutatja, ő sem adta fel. Alakulhatott volna máshogy is a mérkőzés, már előbb bebiztosíthattuk volna a győzelmünket, de maradhatott volna a döntetlen is. Viszont élni tudtunk a lehetőséggel, amelyben végig bíztunk, ezúttal ez jelentette a különbséget, ennek köszönhetően győztünk. Valóban nehezen jött össze, de megérdemelten jutottunk a három ponthoz, mert nem lett volna logikus, hogy ne mi nyerjünk.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik