Ujjgyakorlat Barca módra, Cavani megmentette a PSG-t

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.21. 20:40
null
Neymar és Messi ismét betalált az ellenfélnek, most az Ajax volt soron. A „dupla gólos" sorozat öt mérkőzésnél jár immár (Fotó: Reuters)
A labdarúgó Bajnokok Ligája F-csoportjában a Barcelona 3–1-re legyőzte az Ajaxot, míg a PSG Edinson Cavani hajrábeli találatával nyerni tudott (1–0) az APOEL vendégeként.


F-CSOPORT

Barcelona–Ajax 3–1 (Neymar 7., Messi 24., Sandro 94., ill. El Ghazi 88.)

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Bármilyen hihetetlen is, a Barcelona és az Ajax mindössze harmadik alkalommal találkozott egymással tétmérkőzésen, tekintélyes nemzetközi (és sok ponton kapcsolódó) történelem ide vagy oda. A Real Madrid elleni szuperrangadó előtt ideális ellenfélnek tetszett az erősen tartalékos holland bajnok a katalánok számára, és a 100. edzői győzelmére készülő Luis Enrique nem pihentette csillagait egykori csapattársa, Frank de Boer gárdája ellen.

A csatársort például a Pedro, Lionel Messi, Neymar trió alkotta, és nem sokkal a kezdést követően a hármas parádés összjátéka után utóbbi okos góllal máris megtörte a holland falat: 1–0!

Nem változtatott a korai találat a mérkőzés képén, folyamatosan hömpölyögtek a hazai támadások, a 4–3–3 helyett tulajdonképpen 4–1–4–1-ben felálló vendégek csak bekkeltek – és nem is a legjobban, hiszen a 24. percben Andrés Iniesta csodapasszát Lionel Messi a hálóba rúghatta az ötös elől. 2–0!

A Barcelona előző négy mérkőzésén is betalált a Neymar, Messi duó, amellyel most társuk, Pedro tartotta volna a lépést, de közelről a kapufára lőtt, majd Iniesta elképesztően könnyedén jutott el a kapu elé pár „végletekig letisztult" csellel, ám Jesper Cillessen eszén már nem tudott túljárni. A pihenőt követően is folytatódott a hazai örömjáték, az Ajaxnak csak néhány pontatlan középtávoli lövés jutott vigaszképpen, de igazi helyzetet nem tudtak kialakítani a hollandok.

Jó fél óra volt még hátra, amikor Enrique lecserélte Neymart és Messit, utóbbi méterekkel sétált el a pályáról lejövet mestere mellett, nemhogy a kézfogás elmaradt, hanem a szemkontaktust is igyekeztek elkerülni (az ügy előzményéről itt olvashat); az Ajaxba pedig Jairo Riedewald személyében beállt a sorozatban az első olyan labdarúgó, aki a csapat legutóbbi, azaz 1995-ös BL-aranyérme után született.

Tartogatott még egyéb izgalmakat is a mérkőzés: az egyre kényelmesebben játszogató Barca belealudt a hajrába, és ezt a csereként beálló Anwar El Ghazi ki is használta (2–1), de a ráadás perceiben Sandro Ramírez a hálóba vágta Pedro passzát, végképp eldöntve a mérkőzést, és kialakítva a 3–1-es végeredményt.

Könnyedén, igazán meg sem izzadva nyert a katalán gigász, fél szemmel a kétgólos előny után már a Realra figyelve, a szépítésre azonnal góllal tromfolva – rengeteget kell még fejlődnie Frank de Boer csapatának, ha érdemben akar konkurálni a legnagyobbakkal.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Barcelona–Ajax 3–1

APOEL–PSG 0–1 (Cavani 87.)

A PSG tisztában volt vele, hogy a Barcelona legyőzése csak akkor számít igazán, ha sikerül Ciprusról is elhoznia a három pontot, ennek ellenére sokáig úgy tűnt, nem sikerül nyernie a párizsi csapatnak. A Zlatan Ibrahimovicot nélkülöző franciák a 87. percig 12 kapura lövéssel próbálkoztak, de egy sem jutott Urko Pardo kapujába.

Ekkor azonban jött Edinson Cavani, és egy szó szerint begyötört góllal eldöntötte a találkozót. Győzelmével a PSG maradt az F-csoport élén, egy ponttal megelőzve a Barcelonát.

APOEL–PSG 0–1

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Paris SG 3 2 1 0 5–3 +2 7
2. Barcelona 3 2 0 1 6–4 +2 6
3. Ajax 3 0 2 1 3–5 –2 2
4. APOEL 3 0 1 2 1–3 –2 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik