BL: Ancelotti tökéletes mérkőzésről beszélt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.27. 00:44
null
A Real tökéletes meccséhez Cristiano Ronaldo két góllal járult hozzá (Fotó: Reuters)
A Real Madrid 6–1-re nyert a Schalke otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonásán, nem csoda, hogy a spanyol csapatot irányító Carlo Ancelotti tökéletes mérkőzésről beszélt a lefújás után.

„Mindennel elégedett vagyok, mivel tökéletes mérkőzést játszottunk. Minden sikerült. A támadótriónk nagyszerűen játszott, mindhárman betaláltak, de sok segítséget kaptak a csapattársaiktól. Tisztelnünk kell az ellenfelünket és a szurkolóit. Van még egy visszavágó, és a futball furcsa dolgokat tud produkálni" – tört elő a végén a kötelező óvatoskodás Carlo Ancelottiból.

„Nagyon remélem, hogy ugyanilyen teljesítményt tudunk nyújtani az Atlético Madrid elleni derbin. Elképzelhető, hogy belenyúlok az összeállításba, de egy ilyen teljesítmény után nem sok okát látom a változtatásnak. Nem úgy érkeztünk, hogy a rossz németországi sorozatunkon rágódunk, csak arra koncentráltunk, hogy mindent kiadjunk magunkból, és eldöntsük a párharc sorsát minél hamarabb” – tette hozzá.

A Schalke vezetőedzője, Jens Keller óriási hibáikban látja csúfos vereségük okát.

„Túl sok alapvető hibát követtünk el. Jól kezdtünk, bátran játszottunk, de aztán megkaptuk az első gólt. Egy hibából született, bár utána egyből egyenlíthettünk volna. Ilyen lehetőség nem sok adódik egy Real szintű csapat ellen – utalt Julian Draxler kihagyott helyzetére Keller. – Talán másképp alakult volna, ha gólt lövünk, a szurkolóink ugyanis mögöttünk álltak. Tényleg Bajnokok Ligájához méltó módon buzdítottak minket, a végső sípszóig. Tudtuk, hogy a Real nagyon élni fog a vezető gólja után a megnyíló területeken, ráadásul minden egyes hibánkat kegyetlenül megbüntették. Fiatal csapatunk van, amelynek nagyon sokat kell még tanulnia. Bizonyos szituációkban ennél sokkal több eltökéltséget várok.”

A legjobb egysoros kétségtelenül Benedikt Höwedes nevéhez fűződik.

„Ami azt illeti, jól kezdtük a meccset, bármilyen komikusan is hangzik” – mondta a Schalke csapatkapitánya.

Cristiano Ronaldo méltán volt büszke a Real teljesítményére.

„Nagyon jó mérkőzést játszottunk, az ellenfelünknek pedig nem engedtük, hogy a legjobbját hozta. Hat gólt vágtunk, és ezzel megalapoztuk a továbbjutást, melytől már csak egy lépésre vagyunk. A csapat egésze jó volt, Casillastól a védőkig és a középpályásig. Mi, támadók a feladatunkat teljesítettük. Örülök a két gólomnak is, hiszek magamban, a képességeimben, és a csapattársaim rengeteget segítenek abban, hogy ilyen önbizalommal tudjak ezen a szinten játszani. Még mindig frusztrál, hogy három mérkőzést ki kellett hagynom, mert nem érdemeltem ilyen hosszú eltiltást, ugyanakkor boldog vagyok, hogy ismét a pályán lehettem. Jöhet a derbi – mi vagyunk a Real Madrid, és mindent ki fogunk adni magunkból.”

SCHALKE–REAL MADRID – PERCRŐL PERCRE!

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Schalke 04 (német)–Real Madrid (spanyol) 1–6 (Huntelaar 90., ill. Benzema 13., 57., Bale 21., 69., C. Ronaldo 52., 89.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik