Hitzfeld szívesen látná Raúlt Münchenben

K.E. K.E.K.E. K.E.
Vágólapra másolva!
2007.02.16. 11:53
A Bayern München visszafogott évkezdetet kapott el a Bundesligában, a kispadon ennek hozományaként Felix Magathot Ottmar Hitzfeld váltotta. Bár az őszi BL-remeklés még előbbi szakember munkáját dicséri, a folytatás már rutinos utódjára vár. Hitzfeld a Real Madrid elleni nyolcaddöntőben vezényelheti a bajorokat, ennek a klasszikus párharcnak a felvezetéseként mindjárt megkóstolta az ellenfél legendás klasszisát, Raúl Gonzalezt.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a Bajnokok Ligáját?

Írja be az itt látható számot!
"Raúl szerződtetése beszédtéma nálunk, keressük a lehetőséget, hogy Münchenbe csábítsuk. Mindig is tetszett az ő játéka. Esetében egy igazi klasszisról van szó, akinek kisugárzása van. Jelen pillanatban teljesen indokolt a szerződtetése, hiszen rengeteg tapasztalattal és tudással bír, amelyre a mai Bayernnek most szüksége van."

Napjaink Bayernje, ellentétben a hagyományokkal, egyike a lelkes német csapatoknak, azok minden tökéletességével. Ám amíg korábban fantáziával is bíró sztárok sora is kifutott Münchenben, addig jelenleg Michael Ballack nyári távozása óta ennek híján vannak.

Ellentétben a Real Madriddal, BL-beli ellenfelükkel, ahol olykor még a kispadra is nemzetközi klasszisok szorulnak. Persze, az eredményesség és a siker nem mindig, nem kötelező jellegűen a játékosállomány erején múlik.

Éppen ezért a Real Madrid-Bayern Müchen BL-párharc a nyolcaddöntőben abszolút kétesélyes.

Hitzfeld ettől függetlenül a madridi első mérkőzésen csapata védekezésre fekteti a hangsúlyt.

"Sokat beszéltünk és gyakoroltuk az utóbbi időben a védekezési mechanizmusokat."

Talán Raúltól is tartva, talán arra gondolva, az utóbbi bajnokikon nem állt feladata magaslatán a müncheni védelem: három-három gólt kaptak Dortmundban, majd Nürnbergben is.

Ennek megfelelően a Szalihamidzsics, Van Buyten, Lucio, Lahm védőnégyessel venné fel a harcot Madridban, míg előttük a középpályán az Ottl, Hargreaves kettős kapna kiemelt védőfeladatot.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik