Atlétikai vb: a címvédő feladta a tízpróbát, Neugebauer remekel

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.08.25. 13:24
null
Leo Neugebauernek remek délelőttje volt (Fotó: Török Attila)
A címvédő Kevin Mayer két szám után, sérülés miatt kénytelen volt feladni a tízpróba küzdelmeit a budapesti atlétikai világbajnokságon. Három próba után a német Leo Neugebauer vezet.

 

London és Eugene világbajnoka, a francia Kevin Mayer már a kezdés előtt is csak ötven százalék esélyt adott magának arra, hogy képes lesz befejezni a versenyt – és Achillesín-gyulladása két számnál többet nem is tett lehetővé számára. Mayer két szám után a 16. helyen állt az összetettben.

A többiek természetesen folytatták, és a délelőtti etap lezártával, három szám után Leo Neugebauer áll az élen. A német klasszis távolugrásban (800 cm) és súlylökésben (17.04) is egyéni legjobbját érte el.

Neugebauer 2908 ponttal vezet, mögötte két kanadai, a nyitó számot, a 100 métert megnyerő Damian Warner (2812), majd Pierce Lepage (2784) következik. Folytatás délután a magasugrással és a 400 méteres síkfutással.

Magyar atléta nem indult ebben a versenyszámban.

Az atlétikai vb-ről a Nemzeti Sportot a helyszínről tudósítja:Csinta Samu, Németh Andrea, Patai Gergely, Vincze Szabolcs, Nagy-Pál Tamás (videó), Pusztai Viola (videó), Szabóky Zsolt (videó), Árvai Károly (fotó), Szabó Miklós (fotó), Török Attila (fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik