Atlétikai vb: McLaughlin a világ idei legjobbjával nyert az amerikai válogatón

Vágólapra másolva!
2023.07.09. 10:11
null
Ismét hihetetlen idővel nyert Eugene-ben McLaughlin (Fotó: AFP)<br />
A világ idei legjobb eredményével, 48.74 másodperccel nyert női 400 méteren Sydney McLaughlin az amerikai atléták világbajnoki válogatóversenyének szombati napján.

A 23 éves klasszis egy évvel ezelőtt, ugyanezen a helyszínen Eugene-ben világcsúccsal nyert világbajnoki címet 400 méter gáton, így ha úgy dönt, akkor augusztusban a budapesti vb-n akár mindkét számban rajthoz állhat.

Női 100 méter gáton a 2016-ban Rióban olimpiai ezüstérmes Nia Ali 12.37 másodperccel diadalmaskodott, amivel a korábbi világcsúcstartó, Tokióban második Kendra Harrisont (12.42) utasította maga mögé. Ali tavaly hazai környezetben nem védhette meg 2019-es dohai világbajnoki címét, ugyanis az előfutamok során elesett az egyik gátban.

Női 1500 méteren Nikki Hiltz győzött, a második helyen a 800 méteres olimpiai és világbajnoka, Athing Mu végzett, a férfiaknál Yared Nuguse diadalmaskodott.

Női súlylökésben a világranglista-vezető Maggie Ewen utolsó kísérletére 19,92 méterrel nyert, míg a vb-címvédő Chase Ealey csak a negyedik lett.

Férfi rúdugrásban az olimpiai ezüstérmes Chris Nilsen 5,91 méteres teljesítménnyel győzött, míg a kétszeres világbajnok Sam Kendricks 5,81-gyel lett második.

Az augusztus 19-én kezdődő budapesti világbajnokságon a válogató minden számának első három-három helyezettje vehet majd részt a vb-címvédők és a tavalyi Gyémánt Liga-győztesek mellett, akiknek szabadkártyájuk van a vb-re.

Az amerikai válogató vasárnap folytatódik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik