Atlétikai vb 2023: Ez a pálya tökéletes lesz a rekordokhoz – Seb Coe

Vágólapra másolva!
2023.06.15. 20:45
Mint megírtuk, az augusztusi, budapesti atlétikai világbajnokság előtt 65 nappal újra hazánkba látogatott Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai-szövetség (World Athletics) elnöke, és egy kört futva felavatta az atlétikai stadion MONDO-borítású futópályáját. A sajtónyilvános eseményen újságírók szűk csoportjának adott interjút.
Sebastian Coe szoros versenyt vár minden számban (Fotó: Török Attila) – a képre kattintva galéria nyílik
Sebastian Coe szoros versenyt vár minden számban (Fotó: Török Attila) – a képre kattintva galéria nyílik

 

– Eddig melyik volt a kedvenc atlétikai világbajnoksága?
– Sportolóként nem volt szerencsém, mert az elsőn, 1983-ban sérült voltam, akárcsak a másodikon, 1987-ben, és mire jött volna a következő, az 1991-es tokiói, addigra visszavonultam. Nekem inkább tudósítóként maradtak emlékezetesek a vébék, főleg az 1993-as stuttgarti – felelte Sebastian Coe.

– A munka mellett mennyi ideje marad sportolni? Milyen gyakran húz futócipőt?     
– A mai napig minden másnap futok, de mindennap edzek valamit.

– Melyik versenyszámot szeretné a saját szemével látni a világbajnokságon?     
– Mindet! Végig itt leszek a verseny alatt, sőt, még hosszabb ideig, mert tisztújító kongresszust is tartunk, s ki fogok látogatni mindennap, minden versenyszámot látni szeretnék. Szívesen megnézem őket, nehéz választani közülük, de ha kedvencként meg kellene neveznem valamit, akkor annyit tudok mondani egykori középtávfutóként, hogy az embert talán ki lehet venni a középtávfutásból, de a középtávfutást az emberből soha.

– Mit vár ezen a borításon az atlétáktól?     
– Nem gondolkozom favoritokban, mert előfordul, hogy őket is legyőzik, ezért azt mondom, szoros versenyt várok minden számban, mert ha végignézzük a mezőnyt, látjuk, hogy a női tízezer métertől a férfi súlylökésig szinte mindenhol megvan ez a lehetőség. Ez a borítás pedig még a MONDO-borítások közül is a leggyorsabb, és a legújabb technikával készült, így tökéletesen alkalmas arra, hogy egyéni csúcsok és nemzeti rekordok szülessenek rajta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik