Atlétikai vb 2023: Most jöhet el az én időm – Bakosi Péter

Vágólapra másolva!
2023.04.14. 11:27
null
Bakosi Péter célba venné az országos csúcsot is (Fotó: Kovács Péter)
Ha sikerül kivívnia a budapesti világbajnoki indulást, célba venné az országos csúcs megdöntését Bakosi Péter, a nyíregyháziak 17-szeres magyar bajnok magasugrója.

„Kétféleképpen lehet eljutni, konkrét szint alapján és ranglistapontokkal, illetve ranglistahelyezésekkel. A szint 232 centiméter, ezt a jelenlegi mezőnyben talán 7-8 atléta tudja majd hozni. A többiek, köztük én is, a ranglista alapján kerülhetünk be a 36 fős mezőnybe. Jelenleg a huszonhatodik helyen állok, a legjobb öt verseny eredményéből kettő gyenge, ezen szeretnék a nyáron még javítani. Végül is nem számít, hogy hányadik helyen kerülök be a mezőnybe, csak ott legyek” – nyilatkozta a magyar szövetség honlapjának a vb-indulásról Bakosi Péter.

Hozzátette, a riói olimpiáról épphogy lemaradt, Tokió előtt nem volt formában, így megint nem jutott ki a játékokra, a hazai vb-n viszont mindenképpen ott akar lenni.

„És igen, szeretném majd kérni a közönség tapsát” – mondta arra utalva, hogy ezt édesapja, Bakosi Béla fedett pályás Európa-bajnok hármasugró és a távolugró, tető alatt szintén kétszeres Eb-aranyérmes Szalma László „szabadalmaztatta.”

„Jó lenne megdönteni az egyéni csúcsomat vagy akár az országos csúcsot is, amelyet Boros László tart 228 centiméterrel. Egy ilyen versennyel nagyon elégedett lennék. Lassan harmincéves leszek, de úgy érzem, most jöhet el az én időm. Már említettem, hogy későn érő típus vagyok, úgyhogy bízom abban, hogy az a 15-16 év, amit ebbe beletettem, most fog kamatozni” – nyilatkozott Bakosi Péter.

A budapesti atlétikai vb augusztus 19-én kezdődik és augusztus 27-ig tart. Központi helyszíne a Nemzeti Atlétikai Központ, a maratoni és a gyaloglóversenyek rajtja és célja a Hősök terén lesz, a maratoni futás útvonala az Andrássy úton, majd Budapest történelmi belvárosán át halad.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik