PL: Talán egy nap elmagyarázzák a nagyokosok, miért jó ez – Guardiola

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2021.09.22. 15:23
null
Guardiola nem fogta vissza magát a sajtótájékoztatón (Fotó: AFP)
A Manchester City labdarúgócsapatának menedzsere, Pep Guardiola kiakadt, amiért Angliában továbbra is csupán három cserelehetőség van öt helyett.

 

A Manchester City egygólos hátrányba került a harmadosztályú Wycombe ellen, deKevin De Bruyne és Rijad Mahrez vezérletével 6–1-re fordított, s simán továbbjutott az angol Ligakupa következő fordulójába.

A találkozó után Pep Guardiolát arról kérdezték, mennyire nehéz manapság a fiatalabb játékosoknak pályára lépni egy felnőtt tétmérkőzésen. A spanyol szakember már korábban is elmondta, hogy véleménye szerint az U23-as bajnokságnak semmi értelme, a tehetségeknek jobb lenne, ha második ligás, vagy harmadosztályú csapatokban játszanának.


„Az lenne a legjobb, ha a fiataljaink minden héten a Wycombe és a 39 éves legendás csatára, Adebayo Akinfenwa ellen játszhatnának. Ez lenne a legjobb lehetőség a fejlődésre nekik, az nem elég, hogy velünk edzenek. Championship vagy League One szintű csapatokkal kellene találkozniuk, nem tizenhét-tizennyolc évesekkel, akik ellen négy, öt, hat, hét góllal nyernek. Ebből semmit sem tanulnak. De nem azért vagyok itt, hogy bármin is változtassak” – mondta Pep Guardiola.

Egy éles váltással rögtön át is tért az angol futball másik nagy problémájára: szerinte nevetséges, hogy a szigetországban még mindig csak hármat lehet cserélni meccsenként.

„Minden országban öt cserelehetőség van, itt még mindig csak három. Ilyen sorsolás mellett sajnálom, de ez nevetséges. Ezért történnek a sérülések. Mindenhol odafigyelnek a játékosokra, hogy egészségesek legyenek, itt nem. Talán egy nap a nagyfőnökök, a nagyokosok elmagyarázzák, miért jó ez.”

Guardiola mostanában rendszeresen a média középpontjában van, legutóbb a Manchester City szurkolói kapták fel a vizet, amikor az RB Leipzig elleni Bajnokok Ligája-csoportmeccs után arra kérte őket, hogy többen látogassanak ki a hétvégi angol bajnokira.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik