PL: Mané csattanós választ adott Guardiola kritikájára

Vágólapra másolva!
2019.11.07. 15:14
null
Mané csak a játékkal szeretne foglalkozni (Fotó: AFP)
A hétvége slágerrangadója a Manchester City liverpooli vendégjátéka, a két csapat között pedig már múlt héten elkezdődött az üzengetés. Pontosabban a címvédő menedzsere, Pep Guardiola szúrt oda a tavalyi PL-idény társgólkirályának, amire előbb Jürgen Klopp, majd maga az érintett is reagált.

 

Múlt szombaton a regnáló bajnok Manchester City és jelenlegi listavezető Liverpool is megszenvedett a három pontért a Premier League 11. fordulójában. Előbbi a 86. percben harcolta ki hazai pályán a győzelmet a Southampton ellen, míg utóbbi három perccel a rendes játékidő előtt egyenlített, majd pedig Sadio Mané révén a ráadásban felülkerekedett az Aston Villán.

A City sajtótájékoztatóján Pep Guardiola a Liverpoolra is kitért, és bár dicsérte a „vörösöket”, valamint Manét, azért megjegyezte, hogy a szenegáli támadó olykor szeret műesést alkalmazni a tizenhatoson belül. A címvédő spanyol trénere ezzel minden bizonnyal főleg a Pool bajnokijának 37. percére gondolt, amikor egy büntetőterületen történő eset után Jonathan Moss játékvezető felmutatta Manénak a műesésért járó sárga lapot.

„Tudom, melyik esetről beszél Guardiola, de Mané nem szokott szimulálni. Minden bizonnyal nem ért az eset büntetőt, de volt kontaktus a két játékos között” – védte meg támadóját pár nappal később Jürgen Klopp, a liverpooliak menedzsere, amikor Guardiola nyilatkozatáról kérdezték.

A kétszeres PL-győztes tréner gondolatairól ezúttal magát az érintettet is megkérdezték, aki szerint edzőjének igaza van, de ha egy általa bemutatott műesés miatt kapnak büntetőt a végjátékban, akkor nem riad vissza tőle.

„Talán nem ért büntetőt, a játékvezető sem adta meg, sőt, kaptam egy sárga lapot műesésért. Nekem őszintén nincs gondom ezzel. Láttunk már rengeteg esetet, amikor a játékos csak szimulált, mégis büntetőt kapott, s ugyanígy fordítva. Ilyen a futball, ezt el kell fogadnunk. Nem foglalkozom ezekkel a nyilatkozatokkal, csak játszom tovább, ahogyan eddig is. Az a feladatom, hogy megtegyek mindent a csapatért, és, hogy segítsem őket. Ha műesés által kapunk meg egy büntetőt, amivel megfordíthatjuk a meccset, akkor miért ne? De Jürgen Klopp jól mondta, nem ez a fajta játékos vagyok.”

A Premier League bajnoki címének két legfőbb esélyese vasárnap 17.30-tól csap össze Liverpoolban. Amennyiben a hazaiaknak sikerül otthon tartaniuk a három pontot, kilenc egységgel ellépnek a címvédőtől.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik