PL: Agüero feleannyiért is kész Barcelonába igazolni - sajtóhír

MTI/K. B.MTI/K. B.
Vágólapra másolva!
2021.05.27. 13:44
null
Agüero 2011 óta erősíti a Manchester Cityt, amelynek színeiben a hétvégi BL-döntő lesz az utolsó mérkőzése (Fotó: AFP)
Sergio Agüero, az angol bajnok Manchester City argentin labdarúgója jelenlegi fizetésének felével is beéri, csak az FC Barcelona játékosa lehessen – írja a Magyar Távirati Iroda a spanyol As-re hivatkozva.

 

A spanyol sportnapilap – amely kész tényként kezeli, hogy a 32 éves támadó a nyártól a katalánoknál folytatja pályafutását – úgy tudja, hogy Sergio Agüero körülbelül 12 millió eurót keresett évente angliai klubjában. Az As szerint ugyanakkor a „félpénzt” Barcelonában kiegészíthetik különféle bónuszok, amelyek elsősorban a csatár által lejátszott mérkőzések számától, a megnyert trófeáktól és egyéb mutatóktól függnek. A hamarosan szabadon igazolhatóvá váló Agüero a Cityvel kötött szerződése lejárta után, a londoni Chelsea-vel most szombaton sorra kerülő Bajnokok Ligája-döntőt követően írhat alá a Barcához.

A dél-amerikai sztárjátékos távozását a hét elején „kotyogta ki” Pep Guardiola, a manchesteriek katalán vezetőedzője, aki így fogalmazott:

„Talán elárulhatok egy titkot: Agüero közel áll ahhoz, hogy megállapodjon szeretett klubommal, az FC Barcelonával, amelyben a világ valaha volt legjobb játékosa, Lionel Messi mellett játszhatna.”

Agüero 2011 óta erősíti a Manchester Cityt, amelynek színeiben a hétvégi BL-döntő lesz az utolsó mérkőzése. Vasárnap, az Everton ellen 5–0-ra megnyert bajnokin kétszer is betalált, így eddig 389 találkozón 260-szor volt eredményes a klub gólrekordere. Az argentin válogatottban eddig 97 meccsen szerepelt és 41 gólt szerzett.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik