PL: a brit kormány miatt maradhat „menedzser nélkül” a Crystal Palace

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.04.27. 16:56
null
Roy Hodgsonra a kora miatt sokkal szigorúbb szabályok vonatkoznak (Fotó: AFP)
A nem mindig megbízhatóságáról híres The Sun című tabloid arról ír, a Crystal Palace menedzsere, Roy Hodgson lemaradhat a Premier League folytatásáról. A 72 éves trénert a brit kormány tervezete kényszerítheti a négy fal közé, mely a hetven évnél idősebb állampolgároknak jóval szigorúbb korlátozásokat ír elő, mint a fiatalabbaknak.

 

Mint röviden beszámoltunk róla, a bajnokságból hátralévő 92 mérkőzés lejátszása mellett – nem kis részben pénzügyi megfontolásokból – elkötelezett klubok múlt heti egyeztetésén június 8-át jelölték meg az újrakezdés megcélzott dátumaként.

Könnyen lehet, hogyha ez össze is jön, a Crystal Palace-nak a menedzsere, a korábbi angol szövetségi kapitány, Roy Hodgson nélkül kellene lejátszania a hátramaradt meccseit. Hodgson ugyanis már 72 esztendős, ezzel messze a legidősebb a jelenleg is aktív PL-edzők közül. A kora miatt a koronavírus által kifejezetten veszélyeztetett kategóriába esik. A brit kormány jelenleg is egy olyan tervezeten dolgozik, amely a 70 évnél idősebb állampolgárok számára jóval szigorúbb előírásokat vezetne be, míg a fiatalabbak számára – főleg gazdasági érvek mentén – megengedőbb. A korosztályt már a jelenlegi intézkedések is megkülönböztetetten kezelik a 70 év alattiakhoz képest.

Hodgson baráti körben, illetve a klubvezetőkkel beszélgetve állítólag már arra készül, hogy nem tudja megkerülni a szabályozást, s tényleg nem lehet ott játékosaival a stadionokban.

Az angol szakvezető 2017 szeptemberében vette át a klub irányítását, előbb 11., majd 12. helyet szerzett az angol élvonalban a csapattal – jelenleg a 11. helyen áll a Palace. Épp a vírushelyzet előtt hosszabbítottak vele a következő idényre is.

A klub honlapja akkor felidézte, Hodgson már 44 éve edzősködik, anno a svéd Halmstadban kezdte tréneri karrierjét, amellyel két bajnoki címet is nyert. Svédországban még ötször, Dániában egyszer volt ligaelső aktuális csapatával, legnagyobb sikerei közt az Interrel elért UEFA-kupa- és a Fulhammel megvívott, de szintén elvesztett Európa-liga-döntő szerepel még. 2012 és 2016 között az angol válogatott szövetségi kapitánya volt.

Hodgson tavaly február óta a Premier League korrekordere a menedzserek között, ekkor döntötte meg Sir Bobby Robson csúcsát, aki 71 éves és 192 napos volt, amikor 2004 augusztusában utoljára a kispadon ült – egy Aston Villa–Newcastle United (4–2) meccsen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik