Koronavírus: legkorábban június 8-tól folytatódhat a PL

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.04.26. 21:52
Vasárnap újabb halasztásokat, újratervezéseket és intézkedéseket jelentettek be a sport világában a koronavírus-járvány miatt.

A brit kormány a sportszervezetekkel együttműködésben továbbra is azon dolgozik, miként lehet majd újraindítani a sportéletet, amikor – vélhetően május 8-án – könnyítik a járvány miatti korlátozásokat. Kormányzati tisztviselők már tárgyalnak a logisztikai és az egészségügyi eljárásokról. A labdarúgó Premier League március 9. óta szünetel, és a tervek szerint június 8-tól folytatódik a játék.labdarúgó Premier League március 9. óta szünetel, és a tervek szerint június 8-tól folytatódik a játék.

Az Arsenal labdarúgóklub a jövő héten újra megnyitja játékosai előtt a London Colney edzőközpontot, egyéni edzések céljából. A futballistáknak továbbra is be kell tartaniuk minden óvintézkedést, egyedül utaznak, a tréning után pedig azonnal hazatérnek.

Hubertus Heil, a németek munkaügyi és szociális ügyekért felelős minisztere kifejtette: bár az alkalmazottak számára a munkahelyi biztonság érdekében a maszkban történő munkavégzést javasolja – és már a német labdarúgóliga is tett higiéniai javaslatokat –, a profi labdarúgók esetében ezt elképzelhetetlennek tartja.

A Dél-amerikai Labdarúgó-szövetség (CONMEBOL) bejelentette, hogy a kontinensen szeptember elején kezdődik a 2022-es világbajnokság selejtezősorozata. Az első fordulóra március végén került volna sor. A formátum nem változik, a tízcsapatos mezőnyben minden válogatott kétszer játszik mindegyikkel. A klubcsapatok számára kiírt Libertadores-kupa és Copa Sudamericana folytatásának időpontja egyelőre nem ismert, csak az biztos, hogy a CONMEBOL mindkettőt be akarja fejezni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik