Liverpool: Klopp elárulta, ezért nem vesznek drága játékost

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2020.06.08. 13:40
null
A német szakember elmagyarázta, hogyan szólt bele a Liverpool életébe a járványhelyzet (Fotó: AFP)
A Sky Germanynek adott interjút Jürgen Klopp, a Premier League-ben szereplő Liverpool menedzsere. A bajnoki cím felé nyargaló klub szakvezetője az esetleges ünneplésről is szót ejtett, valamint látszólag azt is megmagyarázta, miért nem szerződtetnek a „vörösök” drága játékosokat a nyáron.

Mint ismert, a Liverpool sokáig komolyan harcolt azért, hogy megszerezhesse Timo Wernert, ám a legutóbbi hírek szerint a Mersey-partiak kihátráltak, és a Chelsea lesz a befutó. Rajta kívül a Bayer Leverkusen fiatal tehetségét, Kai Havertzet is szóba hozták a Poollal.

„Rengeteg nagyszerű futballista van ezen a bolygón – mondta Klopp a Sky Germanynek. – Timo Werner remek játékos, ahogyan Kai Havertz is. Megfelelő idő, megfelelő lehetőség – mindennek össze kell jönnie. Hat vagy hét héttel ezelőtt azt sem tudtuk, hogy egyáltalán játszhatunk-e még ebben az idényben. Ha a tavaszi szezonban sem tudtunk volna futballozni, talán feltesszük a kérdést: »Mikor léphetünk pályára legközelebb?« Most pedig ott tartunk, hogy hamarosan kezdünk.”

„Mindenféle pletykák keringenek Angliában arról, hogy kit igazol a Manchester United vagy a Chelsea. Nyugodtan mondhatom, hogy a Liverpoolnál elég nagy a csönd. Ha komolyan veszed a dolgodat, és normálisan akarod működtetni a klubot, a bevételre támaszkodsz, és nem tudod, mennyit keresel majd… Ráadásul azt sem tudjuk, mikor játszhatunk újra nézők előtt.”

„Jelenleg a klubok pénzt veszítenek. Nézők nincsenek, vissza kell fizetnünk a bérletek árát, és vélhetően egyet sem adunk el a következő idényre. Legalábbis az első tíz-tizenöt meccsre. A VIP-páholyok sem lesznek tele, a jegyeket nem lehet majd eladni. Ez a szponzorokra is hatással lesz majd, megváltozik a helyzet. Ha a játékosokkal fizetéscsökkentésről kell beszélni, de mindeközben ötven-hatvan millió fontért veszünk játékost, az magyarázatot követel.”

Klopp (a háttérben) tart edzést a Liverpool futballistáinak Melwoodban (Fotó: AFP)
Klopp (a háttérben) tart edzést a Liverpool futballistáinak Melwoodban (Fotó: AFP)

Az 52 éves német edző korábban is beszélt már az esetleges bajnoki ünneplésről, és továbbra is reméli, hogy aranyérem esetén nem egyedül kell majd ünnepelnie – még akkor is, ha ehhez szokatlan megoldásokra lenne szükség.

„Az, hogy nem ünnepelhetsz úgy, ahogyan azt megálmodtad, nem valami jó dolog, ez teljesen érthető. Ugyanígy érzek én is. Nem nagyon szeretnék egyedül ünnepelni az üres stadionban – akkor inkább hazamegyek.”

„Eljön majd a nap, amikor az élet visszatér a régi kerékvágásba. Amikor valaki elkészíti a védőoltást, amikor valaki megoldást talál a problémára, amikor a fertőződések száma eléri a nullát – előbb-utóbb eljön ez a nap. Akkor pedig meglesz a jogunk arra, hogy megünnepeljük az ünnepelnivalót. Ha ez a következő idény tizenkettedik vagy tizenharmadik fordulójára esik, de mi mulatni akarunk, ki akadályozza majd meg? Nálunk lesz a trófea, körbevihetjük a városban, és felállhatunk a busz tetejére. Ha néhányan akkor majd azt gondolják, hogy teljesen őrültek vagyunk, őszintén megmondom, nem érdekel. Lehet ez ettől még egy különleges ünneplés? Semmi kétség. Eltér attól, amit megszoktunk, de ez az eltérés néha teljesen rendben van.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik