Houllier vereséggel tért vissza az Anfieldre

Vágólapra másolva!
2010.12.06. 22:55
null
Maxi Rodríguez (balra) állította be a végeredményt (Fotó: Reuters)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 16. fordulójában a Liverpool hazai pályán David Ngog, Ryan Babel és Maxi Rodríguez góljával 3–0-ra nyert az Aston Villa ellen, ezzel a nyolcadik helyre lépett előre a tabellán.

A három pont begyűjtése a Liverpoolnak volt fontosabb, hisz egy győzelemmel a nyolcadik helyre ugorhattak volna előre a tabellán, valamint Roy Hodgson is nyugodtabban dolgozhatott volna – már ami az állását illeti. Az Aston Villa menedzsere, Gérard Houllier egykori sikereinek helyszínére tért vissza, hiszen 1998 és 2004 között UEFA-kupát, Európai Szuperkupát, FA-kupát, Ligakupát és Angol Szuperkupát nyert a Liverpoollal.

Ennek megfelelően a „vörösök" erősen kezdtek az Anfielden. Dirk Kuyt révén már a 3. percben majdnem gólt szereztek, de a holland támadó a kapu mellé bombázott.

Bő tíz perccel később már gólnak örülhetett a hazai szurkolótábor. Jobb oldali szögletet követően Martin Skrtel fejelte David Ngog elé a labdát, aki közelről a kapuba stukkolta azt (1–0).

Két perccel később újra zörrent a vendégek hálója, ezúttal Ryan Babel volt eredményes, aki a brazil Lucas kiváló indítását váltotta gólra (2–0).

Hiába birtokolta többet a labdát a mérkőzés egyes szakaszaiban a Villa, a helyzetek száma és az eredmény sem ezt mutatta. Az első játékrészben már nem esett több gól, így a szünetben 2–0-val fordultak a csapatok.

A második félidő elején Gabriel Agbonlahor óriási helyzetből szépíthetett volna, de a hazaiak kapusa, Pepe Reina bravúrral hárította a fiatal angol próbálkozását.

A kihagyott lehetőség két perccel később megbosszulta magát, amikor Ngog húzott el a bal szélen, majd középre passzolt, ahol az üresen érkező Maxi Rodríguez a kapuba lőtt (3–0).

Houllier John Carew beállításával próbált színt vinni csapata támadójátékába de ez sem adott átütő erőt a birminghamieknek.

A második játékrész közepe felé Glen Johnson percei következtek. Az angol válogatott jobbhátvéd kétszer is gólt szerezhetett volna szép cselek után, de Brad Friedel mindkétszer bravúrosan hárította lövését.

A mérkőzés hajrája nem hozott több komoly lehetőséget, így a Liverpool 3–0-ra nyert az Aston Villa ellen, győzelmével pedig nyolcadik a tabellán.

NGOG CSUKAFEJESE
 
BABEL TALÁLATA
 
 MAXI GÓLJA
 

 

xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,pl,2010/16,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik