Angol Ligakupa: a Soton kiejtette a Man. Cityt, elődöntős a Nottingham

R. D. P.R. D. P.
Vágólapra másolva!
2023.01.11. 23:00
null
Nagy volt a tanakodás, Pep Guardiola csapata búcsúzott a Ligakupától (Fotó: Getty Images)
Hatalmas meglepetés született az Angol Ligakupa negyeddöntőjének szerdai játéknapján: a nagy esélyes Manchester City idegenben kikapott a Southamptontól, így Pep Guardiola együttese búcsúzott a sorozattól. A Nottingham Forest tizenegyespárbajban ejtette ki a Wolverhamptont.

 

A Nottingham Forest annak a Willy Bolynak a góljával jutott vezetéshez, aki tavaly nyáron éppen a Wolverhamptontól igazolt a Premier League újoncához: az előre húzódó középhátvéd a 18. percben sarokrúgást követően talált be. Az egygólos első félidő után a „farkasok” a 64. percben egyenlítettek, méghozzá a mexikói válogatott középcsatár, Raúl Jiménez révén. A döntetlenre végződő rendes játékidő után azonnal tizenegyesek következtek, ebből a hazaiak jöttek ki jobban, ugyanis a túloldalon Rúben Neves és Joseph Hodge is hibázott.

 


 

Borzalmasan indult a Manchester City fellépése a Southampton otthonában: a hazai csapat már az első félidőben két góllal ment a félig-meddig tartalékosan kezdő „égszínkékek” ellen; Sekou Mara és Moussa Djenepo vette be Stefan Ortega Moreno kapuját. Pep Guardiola a szünet után többek között Kevin De Bruynét és Erling Haalandot is pályára küldte – beállásukkal ugyan javult a manchesteriek játéka, gólt azonban nem sikerült szerezniük. A Soton tehát magabiztosan jutott be a legjobb négy közé, a sorozat egyik legnagyobb esélyesét búcsúztatva.

A Ligakupa elődöntős párosításai egyelőre nem ismertek, a Nottinghamen és a Southamptonon kívül a Manchester United és a Newcastle United van ott a legjobb négy között.

ANGOL LIGAKUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Nottingham Forest–Wolverhampton Wanderers 1–1
(Boly 18., ill. Jiménez 64.) – 11-esekkel 4–3
Southampton–Manchester City 2–0 (Mara 23., Djenepo 28.)

Korábban
Manchester United–Charlton Athletic (III.) 3–0
(Antony 21., Rashford 90., 90+3.)
Newcastle United–Leicester City 2–0(Burn 60., Joelinton 72.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik