Southgate reagált a Manchester Uniteddel kapcsolatos pletykákra

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.03.23. 12:12
Gareth Southgate reagált a Manchester Uniteddel kapcsolatos pletykákra (Fotó: Getty Images)
Az angol labdarúgó-válogatottat 2016 óta irányító Gareth Southgate-nek 2024 decemberében lejár a szerződése, ám a „háromoroszlánosok” szövetségi kapitányát a napokban egyre többször boronálták össze a Manchester Uniteddel. A szakember az angol válogatott Brazília elleni felkészülési meccse előtti sajtótájékoztatón reagált az MU-val kapcsolatos pletykára is.

A Manchester Unitednek a közelmúltban új résztulajdonosa lett Sir Jim Ratcliffe személyében, aki számos változást szeretne végrehajtani a klubnál, nemrég például arról írtunk, hogy az üzletember nem biztosította támogatásáról Erik ten Hagot, akinek helyére Zinédine Zidane-t szeretné kinevezni.

A napokban az angol lapok arról számoltak be, hogy a Manchester United játékosai azt szeretnék, ha az angol válogatott szövetségi kapitánya váltaná Ten Hagot a „vörös ördögök” kispadján, s állítólag Harry Maguire-ék győzködik is Southgate-et erről.

Az 53 éves szakembert minden bizonnyal azért is boronálták össze az MU-val, mert jó kapcsolatot ápol Sir Dave Brailsforddal, akit Ratcliffe vitt a csapathoz és Dan Ashworthszel is, akit pedig a Newcastle küldött kényszerszabadságra, ám az MU szeretné megnyerni őt sportigazgatójának.

Southgate a brazilok elleni meccs előtt reagált a pletykákra.

„Azt hiszem, minden alkalommal megválaszoltam ezt a kérdést. A fókuszom az Európa-bajnokságon van. Ha csinálunk valamit, mondjuk, egy szerződést, mindenki azt kérdezné: miért írtam alá új szerződést az Európa-bajnokság előtt, ahol bizonyítanom kell? Előtte (az Eb előtt) biztosan nem beszélek egy klubbal sem. Nyolc éve dolgozom itt, senki mással nem beszélek szívesen, amikor itt vagyok”fogalmazott Southgate.

„Két dolog van: az egyik, hogy én vagyok az angol válogatott kapitánya és az a munkám, hogy megpróbáljam hazahozni az Eb-trófeát, előtte pedig két fontos meccs lesz a héten. A másik, hogy a Manchester Unitednek is van menedzsere. Mindig tiszteletlenség, ha találgatások vetődnek fel egy olyan menedzserről, aki a helyén van” – hangsúlyozta Southgate.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
20.00: Anglia–Brazília (Tv: Spíler1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik