Crystal Palace: lemondott Roy Hodgson – hivatalos

KORMANIK ZSOLTKORMANIK ZSOLT
Vágólapra másolva!
2024.02.19. 17:33
Roy Hodgson nem várta meg, hogy menesszék (Fotó: Getty Images)
Hétfő délután a Crystal Palace bejelentette a hivatalos csatornáin, hogy lemondott a csapat menedzsere, Roy Hodgson. A londoni labdarúgócsapatra este angol élvonalbeli bajnoki vár a szintén nehéz helyzetben lévő Everton otthonában, a távozó tréner két segítője, Paddy McCarthy és Ray Lewington irányít majd. Este a CP bejelentette: Oliver Glasner az új menedzser.

 

A több kulcsjátékosát sérülés miatt nélkülöző Palace tízet elveszített a legutóbbi 16 bajnoki mérkőzéséből, visszacsúszott a Premier League 16. helyére, és a szurkolók részéről mind hangosabb kritika kísérte Roy Hodgson tevékenységét.

A sajtóban egyre több szó esett a 76 éves tréner készülő leváltásáról, az Eintracht Frankfurttal 2022-ben Európa-ligát nyerő Oliver Glasner várható szerződtetéséről is keringtek hírek. Hodgson múlt heti rosszulléte valószínűleg felgyorsította a folyamatokat.

Búcsúközleményében Hodgson úgy fogalmazott: lemondásával szeretné elősegíteni, hogy szeretett klubja előre hozhassa egy új menedzser egyébként is tervezett kinevezését.

Hodgson a Palace utánpótlásában érett futballistává, és hosszú edzői karrierje során kétszer is irányította az első csapatot: 2017 és 2021 között, majd – Patrick Vieira menesztése után – 2023 márciusától mostanáig, ahogyan a közlemény fogalmaz: 200 mérkőzésen át.

FRISSÍTÉS, 18.53: a Palace bejelentette, hogy Oliver Glasner az új menedzser. Az osztrák szakember 2026 júniusáig szóló szerződést írt alá, és szombaton, a Burnley elleni hazai bajnoki mérkőzésen irányítja először a csapatot. Arról nincs információ, hogy hétfő este ott lesz-e a Goodison Parkban, az Everton elleni meccsen.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik