Liverpool: Szoboszlai szerint pályafutása egyik legszebb gólját lőtte

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.09.28. 06:48
null
Szoboszlai Dominik szerint pályafutása egyik legszebb gólját szerezte (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, Szoboszlai Dominik beállása után óriási gólt lőtt az angol Ligakupa 3. fordulójában, s a magyar válogatott csapatkapitányának bombagóljával szerzett vezetést a végül 3–1-es győzelemmel továbbjutó Liverpool a másodosztályú Leicester City ellen. Szoboszlai Dominik a klub honlapjának arról beszélt, hogy különleges gólt szerzett, amely pályafutása egyik legszebb találata.

„Hogy őszinte legyek, amióta megérkeztem, hasonlóan kezdünk, egy-nullás hátrányban, de minden alkalommal, minden meccsen jól reagálunk. Nem számít, ki van a pályán, vagy ki jön be, csapatként keményen dolgozunk és a végén miénk a három pont vagy a továbbjutás” – kezdte értékelését Szoboszlai Dominik a liverpoolfc.com-nak.

„Ahogy mondtam, nem számít, ki játszik, mindenki a legjobbját nyújtja. A rutinosabb játékosok pedig segítik a fiatalokat. Mi egy igazi csapat vagyunk, nagy kerettel és mindenki készen áll a munkára” – tette hozzá a magyar középpályás, akit természetesen látványos góljáról is kérdeztek.

„Nagyon különleges. Nem tudom, hogy ez a legszebb-e, mert lőttem nagyon szépet a magyar válogatottban és Salzburgban is, de az egyik legszebb, az biztos” – mondta Szoboszlai Dominik, aki remek teljesítménnyel indította liverpooli karrierjét.


„Csak teszem a dolgom, keményen dolgozom és mindig kész vagyok harcolni a csapatért, a szurkolókért és magam miatt. És ha lehetőséget kapok, szeretnék visszaadni valamit” – jegyezte meg a magyar válogatott csapatkapitánya, aki a Liverpool két legfrissebb szerzeményéről, az utána igazolt Endo Vataruról és Ryan Gravenberchről is szót ejtett.

„Nagyon jó meccsük volt. Az eredmény nem volt olyan az első félidőben, mint akartuk, de ilyen előfordul. A legfontosabb a reakció és ahogy kijöttünk a második félidőre. Szereztünk egy gyors gólt Cody (Gakpo) révén, Ryannek, Endónak és Jarell Quansah-nak is jó meccse volt, ami azt mutatja, hogy a keret minden tagjára szükségünk van” – húzta alá Szoboszlai.

A Liverpool minden sorozatot figyelembe véve 19 mérkőzés óta nem talált legyőzőre, míg zsinórban hetedik győzelmét aratta.

„Meccsről meccsre készülünk, nem gondolunk hosszú távra. Természetesen soha nem szeretünk veszíteni, de reálisnak kell lennünk. Előre tekintünk a Tottenhamre, szeretnénk hazavinni a három pontot, majd jön a következő hét” – zárta szavait Szoboszlai Dominik.

„Ismét egy-nullás hátrányban voltunk, de teljesen más gólt kaptunk, mint a többi. Nem vagyok benne biztos, hogy nem volt-e szabálytalanság előtte, Kosztasz (Cimikasz) úgy érezte, az volt. Szép volt az utolsó passz és a befejezés, és egy ilyen után nehéz, de minden a reakción múlik. Kimagasló játék nélkül is hatalmas helyzeteket alakítottunk ki, melyeket nehéz volt kihagyni, voltak a kapusnak védései és kapufáink is. A szünetben is biztos voltam benne, hogy pozitívnak kell maradnunk és ezt a fiúk megtették. A Leicester minőségi csapat, lehetett érezni az önbizalmát, amely megnehezítette a dolgunkat, de mentünk előre és csapatként sokat fejlődtünk, egyénileg is sok teljesítmény javult és ez nagyon tetszik” summázta a mérkőzést Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere.

„Nem vagyok benne biztos, hogy Vataru adta az utolsó passzt Dom (Szoboszlai) gólja előtt, de az biztos, hogy remekül játszotta át a labdát az ellenfél vonalain keresztül” – jegyezte meg a német menedzser, aki Szoboszlai Dominik góljáról is áradozott.

„Nem kell mondanom neki, hogy lőjön. Ő nálam jobban tudja, hogy elég jó képességei vannak. Láthattuk, hogy a Premier League-mérkőzéseken mindenki megpróbálja blokkolni a lövését, ezért nem jött még be neki, de ha eljut hozzá a labda és ilyen jó lehetősége van, bevágja. Szuper gól” – mondta Szoboszlai góljáról Klopp, majd a magyar középpályás teljesítményét értékelte.

„Olyan régóta itt van, hogy elfelejtettem, mire gondoltam, amikor megérkezett. Az első edzés első perce óta lenyűgözött. Kiváló srác. Nagyon könnyen beilleszkedett. Magabiztos fiú és ez sokat segít, keményen dolgozik. Ma beállt, volt két nehéz helyzete, amikor elveszítette a labdát, de attól a pillanattól kezdve játékban volt. Nagyon élvezi, hogy itt lehet és ezt az emberek is értékelik. Ez egy remek helyzet, még sokáig folytatódjon” – mondta Klopp.

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT!

ANGOL LIGAKUPA
A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Liverpool–Leicester City (II.) 3–1 (0–1)
Liverpool,
Anfield. Vezette: Robinson
Liverpool:
Kelleher – Curtis Jones (Bajcetic, 79.), I. Konaté, Quansah, Cimikasz (L. Chambers, 90.) – Gravenberch (Darwin Núnez, 66.), Endo, H. Elliott – Doak (Szoboszlai, 65.), Gakpo, Diogo Jota. Menedzser: Jürgen Klopp
Leicester: Stolarczyk – Ricardo Pereira, Souttar, Coady, Justin – Akgün (Dewsbury-Hall, 64.), Choudhury, Casadei (Ndidi, 57.) – Albrighton (Fatawu, 64.), Iheanacho (Daka, 64.), McAteer. Menedzser: Enzo Maresca
Gólszerző: Gakpo (48.), Szoboszlai (70.), Diogo Jota (88.), ill. McAteer (3.)

SZERDÁN JÁTSZOTTÁK
Aston Villa–Everton 1–2 (B. Kamara 84., ill. J. Garner 15., Calvert-Lewin 50.)
Blackburn Rovers (II.)–Cardiff City (II.) 5–2 (Garrett 13., A. Sigurdsson 36., Moran 49., 54., Markanday 69., ill. C. Robinson 18., Etete 45+3.)
AFC Bournemouth–Stoke City (II.) 2–0 (Solanke 51., Rothwell 54.)
Brentford–Arsenal 0–1 (Nelson 8.)
Chelsea–Brighton & Hove Albion 1–0 (N. Jackson 51.)
Fulham–Norwich City (II.) 2–1 (C. Vinícius 12., Iwobi 72., ill. Sainz 75.)
Lincoln City (III.)–West Ham United 0–1 (Soucek 70.)
Newcastle United–Manchester City 1–0 (Isak 53.)

KEDDEN JÁTSZOTTÁK
Ipswich Town (II.)–Wolverhampton Wanderers 3–2 (Hutchinson 28., Ladapo 39., J. Taylor 58., ill. Hvang Hi Csan 4., Toti Gomes 15.)
Exeter City (III.)–Luton Town 1–0 (D. Mitchell 83.)
Port Vale (III.)–Sutton United (IV.) 2–1 (J. Thomas 49., Ojo 83., ill. Coley 70.)
Bradford City (IV.)–Middlesbrough (II.) 0–2 (Latte 21., Rogers 54.)
Salford (IV.)–Burnley 0–4 (Berge 12., Bruun Larsen 20., O'Shea 27., Odobert 81.)
Mansfield Town (IV.)–Peterborough United (III.) 2–211-esekkel 3–2 (Swan 5., Akins 90+3., ill. Clarke-Harris 30., 47.)
Manchester United–Crystal Palace 3–0 (Garnacho 21., Casemiro 27., Martial 55.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik