Anglia: legyőzte a leukémiát, újra csapatkapitány lett a klubikon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.10. 14:50
Az Aston Villa labdarúgócsapatának Grazer AK elleni – 8–0-ra megnyert – felkészülési mérkőzésén lehetőséget kapott Sztilijan Petrov, bolgár válogatott játékos, akinél 2012-ben leukémiát diagnosztizáltak, ám a halálos kór legyőzése után, 36 évesen visszatért a pályára.

A bolgár játékos 2006-tól összesen 209 tétmérkőzésen lépett pályára a Villa színeiben, 2008-tól már ő volt a csapatkapitány egészen 2013-ig, amikor betegsége miatt bejelentette visszavonulását. Legutóbb 2012 márciusában, az Arsenaltól elszenvedett 3–0-s vereség alkalmával húzhatta magára a birminghami alakulat szerelését.

Petrov felépülése után tavasszal a Villa utánpótláscsapatainak edzéseit is látogatta, valamint amatőr együttesekben is szerepelt.

A 2016–2017-es szezont a másodosztályban kezdő Aston Villa élére kinevezett új menedzser, Roberto Di Matteo a csapat ausztriai edzőtáborában, a GAK elleni felkészülési találkozó második félidejére cserélte be Petrovot, aki újabb remek gesztusként a csapatkapitányi karszalagot is megkapta.

Az angol klub arról is beszámolt, hogy a 105-szörös bolgár válogatott középpályás az első keret tagjaként elutazik a csapat ázsiai körútjára is.

Petrov újra Aston Villa-mezben:



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik