Anglia: Bogdán Liverpoolban hős volt, ma újra kispados lesz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.27. 12:18
null
Bogdán Ádám a Liverpool-meccs után (Fotó: Action Images)
Neil Lennon, a Bolton Wanderers menedzsere elismeri, hogy Bogdán Ádám nagyszerűen védett szombaton a Liverpool elleni labdarúgó FA-kupa-mérkőzésen (0–0), ennek ellenére a Rotherham United elleni kedd esti bajnokin csak a kispadra ülteti – a kapu a bajnokságban favorizált Andy Lonergané lesz. Bogdán tudomásul veszi a döntést, és nem irigyli a menedzsert.

„Andy Lonergan véd, ugyanis nem követett el semmit, ami indokolná a változtatást – idézi a Bolton News Neil Lennont. – Ádám tisztában van a helyzettel, és ha nem is boldogan, de tudomásul veszi. Örülhetünk, hogy két kivételesen jó kapusunk van. Andy megérdemli, hogy megőrizze a helyét a kapuban, legutóbb a Sheffield Wednesday ellen kimagaslót nyújtott, amikor szükség volt rá, nagyokat védett. Szóval a Rotherham ellen ő áll a kapuban."

„Természetesen játszani akarok, de nehéz a helyzet, mert Andy (Lonergan) elképesztően jól véd mostanában – idézi az angol újság Bogdán Ádámot. – Az egész csapatnak jól megy, úgyhogy örülnöm kell, hogy az FA-kupában lehetőséget kapok, próbálom kihozni belőle a maximumot. Szerintem legutóbb ez sikerült, ami remélhetőleg azt jelenti, hogy a következő meccsnek is részese leszek. A menedzser nehéz helyzetben van, az ő posztja már csak ilyen.”

A bajnoki mérkőzéseken érvényes kapusrangsor nem jelenti azt, hogy Lennon ne ismerné el Bogdán tudását és kiváló formáját.

„Ádám mindenkinek megmutatta, hogy top képességű kapus – mondta a szakvezető. – Szeretném, ha nálunk maradna, és ennek érdekében már a héten lépéseket teszünk, beszélünk a képviselőivel. Ez olyan, mint egy pókerjátszma, senki sem akarja túl korán kiteríteni a kártyáit, mert annak ára lehet. Ismerem az ügynökét, a múlt hónapban már egyeztettünk, és remélem, hamarosan megoldjuk az ügyet.”

A magyar kapus szerződése a nyáron lejár, és bár vannak iránta érdeklődő klubok, nem zárja ki, hogy a Wanderersben folytatja – emlékeztet a boltoni újság.

A Bolton a legutóbbi tizenegy fordulóban csupán egyszer kapott ki, így a rossz rajt ellenére még reménykedhet abban, hogy az angol másodosztály (Championship) tabelláján jelenleg elfoglalt 16. helyéről valahogy sikerül a feljutás közelébe navigálnia magát – lemaradása 14 pont a 6. helyezett, eggyel több meccset játszó Watfordtól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik