Torres mesterhármast ért el, a Liverpool bedarálta a Readinget

Vágólapra másolva!
2007.09.25. 23:01
A Liverpool fordulatos, izgalmas mérkőzésen, Fernando Torres mesterhármasa mellett 4-2-re legyőzte a Readinget az angol labdarúgó Ligakupa 3. fordulójában, és ezzel továbbjutott. Az Arsenal a hajrában szerzett két gólt a Newscastle ellen, így folytatta remek sorozatát az új idényben. Kikapott, így kiesett Király Gáborral a kapujában a Burnley, illetve Gera Zoltán csapata, a West Bromwich Albion is.
Fernando Torres (a kép előterében) nagyszerűen játszott
AFP
Fernando Torres (a kép előterében) nagyszerűen játszott
Fernando Torres (a kép előterében) nagyszerűen játszott
AFP
Fernando Torres (a kép előterében) nagyszerűen játszott

LABDARÚGÁS, ANGOL LIGAKUPA

3. FORDULÓ:
  • Arsenal–Newcastle United 2-0 (Bendtner 83., Denilson 89.)
  • Burnley (II. osztály)–Portsmouth 0-1 (Nugent 69.)
  • Manchester City–Norwich City (II.) 1-0 (Szamarasz 90.)
  • Reading–Liverpool 2-4 (Convey 28., Halls 64., ill. Benayoun 24., F. Torres 50., 71., 86.)
  • Sheffield United (II.)–Morecambe (IV.) 5-0 (Sharp 18., 33., Shelton 52., 72., Hendrie 67.)
  • West Bromwich Albion (II.)–Cardiff City (II.) 2-4 (Miller 33., 87. – 11-esből, ill. Fowler 4., 27. – 11-esből, , Hasselbaink 23., Sinclair 30.)
  • Blackpool (II.)–Southhend United (III.) 2-1 – hossz. után (Hoolahan 81., M. Jackson 118., ill. Harrold 7. – 11-esből)
  • Luton Town (III.)–Charlton Athletic (II.) 3-1 – hossz. után (S. Robinson 43., Spring 105., Talbot 117., ill. D. Sinclair 4.)
A spanyol Fernando Torres teljesítménye miatt marad emlékezetes a Liverpool szurkolóinak a Reading elleni, idegenbeli Ligakupa-mérkőzés, amelyen a hazaiak rendkívül keményen küzdöttek, mégsem tudták megakadályozni a Bajnokok Ligája-második „vörösök” továbbjutását.

A Pool tartalékos összeállításban kezdett, de később pályára lépett például John Arne Riise és Steven Gerrard is.

Rafael Benitez vezetőedző együttese kétszer is vezetett, de a Reading kétszer egyenlített, végül Fernando Torres második és harmadik találata bizonyult döntőnek.

A vezetést a végig remek teljesítményt nyújtó, izraeli Yossi Benayoun szerezte meg, miután egy felszabadítási kísérlet után megszerezte a labdát, betört a büntetőterületre, majd a léc alá bombázott (0-1).

Történt mindez a 24. percben, de négy perccel később már jött az egyenlítés. A Reading jobbról végzett el szögletet, a Sissoko által kifejelt labdát pedig Bobby Convey bombázta a kapu közepébe (1-1).

A szünet után öt perccel a nyáron igen sok pénzért szerződtetett Fernando Torres kapott jó kiugratást Sebastian Letótól a leshatáron, remekül tartotta távol a labdától a védőt, majd begurította a jobb alsó sarokba (1-2).

A 64. percben egy kapu előtti kavarodást kihasználva John Halls közelről újra egyenlített, úgyhogy a „vörösök” kezdhették előlről.

A 71. percben a röviddel korábban pályára küldött John Arne Riise a bal szélen kapott jó labdát, egy köténnyel becsapta a védőjét, pontosan gurított Torres elé, aki a bal felső sarokba lőtt (1-2).

A hazaiak majdnem újra egyenlítettek, de Leroy Lita parádés, kapásból kapura ollózott lövése kicsivel elkerülte a kaput.

A szluszpoént Torres „mondta be”, aki a 86. percben egy kiugratással „begyalogolt” a kapuba.

Az Arsenal 82 percig hiába próbálta feltörni a Newcastle United védelmét, de aztán előbb a fiatal dán Nicklas Bendtner, majd egy másik tehetség, a brazil Neves Denilson is betalált, így 2-0-val továbbjutottak az „ágyúsok”.

A Manchester City ugyancsak késői góllal csikarta ki a döntést a Norwich ellen hazai környezetben: a 90. percben a görög Georgiosz Szamarasz jobbal vette be a kikötővárosiak kapuját (1-0).

A Burnleyben Király Gábor végigvédte a mérkőzést, ám mivel a 69. percben David Nugent, a Portsmouth játékosa bevette a kapuját, csapattársai pedig nem voltak eredményesek, a közép-angliai gárda kiesett.

Gera Zoltán pihent, nem is nevezték be a West Bromwich Albionn Cardiff elleni keretébe.

A birminghamiek nem lehettek büszkék kedd esti teljesítményükre, hiszen az első félóra alatt négy gólt kaptak, és 4-2-es vereséggel estek ki a hazai közönség előtt, a Hawthornsban.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik