Henry pályafutása végéig nem vált, mindörökké Ágyús marad

Vágólapra másolva!
2007.03.13. 14:10
Thierry Henry nem változtatja meg korábbi elhatározását, esze ágában sincs elhagyni az Arsenal labdarúgócsapatát. A francia csatárzseni azt is kijelentette, a következő szezonban ismét csúcsformával szeretné segíteni együttesét, s ezért társainál jóval hamarabb kezdi meg a nyári felkészülést. Henryt korábban a Real Madriddal és az FC Barcelonával hozták hírbe, de a tavalyi világbajnokság előtt úgy döntött, marad Londonban.
Thierry Henry ősztől ismét szárnyalni akar
Thierry Henry ősztől ismét szárnyalni akar
Thierry Henry ősztől ismét szárnyalni akar
Thierry Henry ősztől ismét szárnyalni akar

„Franciaországban még ma is sokan mondják, hogy hamarosan elhagyom a csapatomat, de én nem akarok távozni. Soha! Életem végéig itt maradok – mondta a világbajnok támadó, majd hozzátette: - Nem vágyom a klubcserére, bármilyen is a helyzet a csapatnál. A mostani szezonban sem merült fel bennem a váltás. Imádom a klubot, a szurkolóit, s száz százalékig kiállok az edzőm mellett! Amikor aláírtam az új szerződésemet, akkor elmondtam, nem akarok más csapatnál labdába rúgni. Azóta semmi sem változott”.

Thierry Henry mostani szezonját különböző egészségi gondok zavarták, ágyék- és hasfal-sérülés miatt nyárig nem is léphet már pályára. A francia klasszis szerint a szervezete parancsolt ideiglenes, kényszerű szünetet.

„Tudtam, hogy egyszer eljön ez az időszak. Készen álltam a kényszerpihenőre. A játékosok sem robotok. Tavaly ősz óta szinte folyamatosan hátproblémákkal küszködtem, s ez a gond átterjedt a lábamra is. Sokszor fordult elő, hogy sérülten is vállaltam a játékot, de a szervezetem most jelezte, elég volt. Erre nem is mondhatok semmit” – jegyezte meg az Arsenal első számú sztárja.

Henry elárulta, a PSV Eindhoven elleni múlt szerdai BL-nyolcaddöntőt követően már nem is tudta hazavezetni autóját, szinte járni sem tudott, így egyik barátja szállította kórházi kezelésre.

„A mérkőzés közben az egyik sprint közben éles fájdalmat éreztem. Amikor rárajtoltam a labdára, akkor megcsúsztam, majd rövidesen ismét megcsúsztam. Ekkor teljes súlyommal a lábamra nehezedtem, s fel sem tudtam állni. Játékostársaim ismernek, tudják, utálok a földön maradni, de most nem volt más választásom. Akkor már tudták, komoly a baj” – emlékezett a néhány nappal ezelőtti eseményekre a kiváló futballista.

Henry számára négy-öt hónapos kényszerpihenőt jósoltak az orvosok, de ő reméli, hamarabb visszatérhet.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik