Magabiztosan jutott tovább a Chelsea

Vágólapra másolva!
2007.02.17. 18:54
Sima győzelemmel jutott tovább az angol FA-kupa 5. fordulójából a Chelsea csapata, miután 4-0-ra kiütötte Norwich csapatát. A Plymouthban Timár Krisztián végig pályán volt a Derby County elleni győztes találkozón.
Andrij Sevcsenko a végén gólt szerzett
Andrij Sevcsenko a végén gólt szerzett
Andrij Sevcsenko a végén gólt szerzett
Andrij Sevcsenko a végén gólt szerzett

A Premiership második helyén álló Chelsea a nemrég még szintén az élvonalban szereplő Norwich gárdáját fogadta.

Az előzetesen sokkal esélyesebbnek tartott „kékek” aztán nem sok esélyt adtak ellenfelüknek.

Shaun Wright-Phillips a 39. percben egy szerencsés találattal szerzett vezetést csapatának. A sokszor csak a kispadon vagy még ott sem helyet foglaló középpályás távoli lövése egy vendégvédőn megpattanva csapódott a kapuba.

A második játékrészben egy hazai szögletet követően a védők nem tudtak felszabadítani, ezt kihasználta Didier Drogba és máris 2-0 állt az eredményjelző táblán.

Gyakorlatilag az elefáncsontparti válogatott találatával eldőlt a mérkőzés és a továbbjutás sorsa.

Lelkesen küzdött a Norwich, de szépíteni nem tudott, pedig a mérkőzés során kétszer is eltalálták a kapufát. A Chelsea viszont nem sokkal a lefújás előtt újabb gólokat szerzett. Már a hosszabbítás perceiben Michael Essien volt a legjobb helyen, és közelről értékesítette Andrij Sevcsenko passzát. S ezzel még nem volt vége: az ukrán aranylabdás a 93.percben még szerzett egy fejesgólt, beállítva ezzel a 4-0-s végeredményt.

Amikor Gera Zoltán beállt a 85. percben a West Bromwich Albionba, már kialakult a 2-2-es végeredmény a Middlesbrough ellen.

Julio Arca révén Boro szerzett vezetést a 29. percben, amit Diomansy Kamara alig tíz perccel később egalizált, ám a szünetre mégis Gareth Southgate tanítványai vonulhattak előnnyel. Yakubu Ayegbeni a 45. percben értékesítette a saját maga álltal kiharcolt büntetőt.

Kevin Phillips 57. percben szerzett találatával a WBA azonban kiharcolta az újrajátszás lehetőségét.

A Plymouth Tímár Krisztiánnal a kezdőben meglepően magabiztosan búcsúztatta a feljutás első számú esélyesét, a Derby County csapatát. A mérkőzésen a 77. percben pályára lépett Halmosi Péter is, míg Buzsáky Ákos sérülés miatt nem lehetett ott társaival.

A Watford Damien Francis góljával búcsúztatta az Ipswich gárdáját. Priskin Tamás a 90. percben időhúzó jelleggel lépett pályára.

FA-KUPA

5. FORDULÓ
Chelsea - Norwich C. 4-0 (Wright-Phillips 39., Drogba 51, Essien 91., Sevcsenko 93.)
Middlesbrough - West Bromwich 2-2 (Arca 29, Yakubu 45. ill. Kamara 41., Phillips 58.)
Plymouth Argyle - Derby County 2-0 (Gallen 14, Sinclair 83)
Watford - Ipswich 1-0 (Francis 88.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik