Itt van Amerika
V. J.
2021.03.11 20:05 Frissítve: 2021.03.11 20:26

Tokió 2020: bő keretet hirdettek az amerikai férfi kosárlabda-válogatottnál

Ötvenhét játékosból álló bő keretet hirdetett az idén nyárra halasztott tokiói olimpiára címvédőként készülő amerikai férfi kosárlabda-válogatott szakvezetése.

 

LeBron James is ott van a meghívottak között (Fotó: Getty Images)

 

A névsorban 15 olimpiai bajnok szerepel, köztük a háromszoros aranyérmes LeBron James, valamint a kétszeres győztes Kevin Durant és Chris Paul.

Rajtuk kívül is több NBA-sztár jelezte már, hogy nagyon szeretne bekerülni a csapatba, például a világbajnok Stephen Curry, aki még sohasem szerepelt olimpián.

A 12 fős utazó keretet nyár elejéig állítja össze az Egyesült Államok kosárlabda-szövetsége, de felkészülési mérkőzések nem lesznek. A kerettel kapcsolatos döntéseket egy bizottság hozza meg, amely azt is vizsgálja, melyik játékos elérhető és egészséges.

Az edzőtábor július 2-án kezdődik Las Vegasban, de akkor az észak-amerikai profiliga rájátszása még tartani fog. A csapat a jelenlegi tervek szerint öt edzőmeccset játszik majd Las Vegasban, majd július 19-én utazik el a japán fővárosba. Az olimpia július 23-án rajtol, mindössze egy nappal az NBA nagydöntőjének esetleges hetedik mérkőzése után. Az amerikaiak július 25-én Franciaország ellen játsszák első csoportmeccsüket.

Amennyiben LeBron James úgy dönt, hogy csatlakozik a csapathoz, Carmelo Anthony után a második amerikai férfi kosárlabdázó lesz, aki négy olimpián szerepel.

(MTI)

2022.08.16 22:49:07

Amerikai sportok MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A zene segít a sportolóknak csökkenteni a fáradtságérzetet, növeli a fájdalomtűrő képességüket, valamint javítja a hangulatukat és a motivációjukat. Ezenkívül a megfelelő zenét hallgató sportolók könnyebben ki tudják zárni a pánik és az aggodalom érzését.

2022.08.03 23:20:00

Amerikai sportok MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. »A legsikeresebb sportmenedzserek keményen dolgoznak azon, hogy elsajátítsák ezt az alapvető sportvezetői készséget. Legalább azt tudniuk kell, mikor fogják be a szájukat.«

2022.07.02 23:25:44

Amerikai sportok BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Paolo Maldini vagy Joe Sakic diadala persze nem csupán Milan- vagy Colorado-szurkolóként örömteli hír, azt bizonyítja, hogy sokkal édesebb a siker íze, ha egy klubikon, a teljes pályafutását ott töltő sportoló támaszt fel egy csapatot, amiben bizonyosan óriási szerepe van az érzelmi kapocsnak, az elkötelezettségnek is.

2022.06.19 21:14:51

Amerikai sportok S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Egy olyan (sport)vállalkozásban, ahol a személyi döntésekben az ötvenszázalékos sikerarány előtt már kalapot emelnek, ez különösen figyelemre méltó válogatás volt.

2022.06.17 07:19:23

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)

A Celtics csak kapaszkodni tudott a nagydöntő hatodik meccsén • Stephen Curry lett az MVP.