NHL: gólzáporos meccseket hozott a pénteki játéknap

Vágólapra másolva!
2022.10.28. 07:57
null
Tovább menetel az idénybeli hetedik győzelmét arató Boston Bruins (Fotó: Getty Images)
Tovább menetel Boston Bruins, amely hazai pályán 5–1-re legyőzte a Detroit Red Wingset, s ezzel nyolcadik mérkőzésén a hetedik sikerét aratta az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) pénteken. A Minnesota Wild idegenbeli sikerével megtört az Ottawa Senators négymeccses győzelmi sorozata, ahogy a Chicago Blackhawksé is, amely otthon kapott ki az Edmonton Oilerstől. A játéknap tíz mérkőzésén összesen 71 gól született, a legkevesebb találat – 2 – a Washington Capitalst otthon felülmúló Dallas Stars meccsén esett.

Az Edmonton Oilers a három gólt szerző Connor McDavid vezérletével 6–5-re nyert a Chicago Blackhawks vendégeként az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján.

A 25 éves centernek ez már a második mesterhármasa volt az idényben – a nyitófordulóban a Vancouver Canucks ellen is háromszor talált be –, ezzel ő az első játékos a mostani szezonban, aki kétszer is triplázott.

A Boston Bruins 5–1-re győzte le otthon a Detroit Red Wingset, ezzel idénybeli hatodik hazai fellépésén is diadalmaskodott. A klub történetében eddig csak egyszer, az 1983–1984-es kiírásban tudott a gárda ilyen hazai sorozattal kezdeni, akkor nyolc győzelemből állt a széria.

A ligában utolsóként megszerezte első sikerét a Vancouver Canucks, amely a Seattle Kraken vendégeként diadalmaskodott 5–4-re. Bruce Boudreau, a kanadai gárda edzője pályafutása 600. győzelmét szerezte meg, ez volt az 1049. összecsapása a kispadon, az NHL történetében csak a legendás Scotty Bowman érte el gyorsabban (1002) a 600. győzelmet.

A csütörtöki játéknapon csak a Dallas Stars hozta le kapott gól nélkül mérkőzését, a texasiak a vendég Washington Capitalst „nullázták le”. Jake Oettinger, a Stars 23 éves kapusa 27 védéssel, pályafutás harmadik shutoutjával zárt.

NHL
ALAPSZAKASZ

Boston Bruins–Detroit Red Wings 5–1
Buffalo Sabres–Montreal Canadiens 2–3
Ottawa Senators–Minnesota Wild 2–4
Philadelphia Flyers–Florida Panthers 4–3
Nashville Predators–St. Louis Blues 6–2
Chicago Blackhawks–Edmonton Oilers 5–6
Dallas Stars–Washington Capitals 2–0
Seattle Kraken–Vancouver Canucks 4–5
Los Angeles Kings–Winnipeg Jets 4–6
San Jose Sharks–Toronto Maple Leafs 4–3 – hosszabbítás után

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik