NHL: a Calgary Flames és a New York Rangers is főcsoport-elődöntőben

MTI, V. Á.MTI, V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.05.16. 07:21
null
Főcsoport-elődöntőben a Flames (Fotó: a Calgary Flames Twitter-oldala)
A hajrában egyenlítő New York Rangers hosszabbításban 4–3-ra legyőzte vendégét, a Pittsburgh Penguinst az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL), így 4–3-as összesítéssel bejutott a Keleti főcsoport elődöntőjébe, ahol majd a Carolina Hurricanesszel találkozik – írja az MTI.


A Rangers szerzett vezetést, de a rivális fordított, a harmadik harmad 2–3-ról indult. A hazaiak az 55. percben egyenlítettek, és ráadásra mentették az összecsapást. A hirtelen halálban a Penguins emberhátrányba került, ezt pedig a 65. percben Artyemij Panarin használta ki.

Az előző összecsapást sérülés miatt kihagyó pittsburghi Sidney Crosby gólpasszt jegyzett, ezzel megszerezte 201. playoffpontját, és beérte az örökrangsor ötödik helyén álló Jaromír Jágrt.

A Calgary Flames lényegesen kezdeményezőbb volt texasi riválisánál, 67-szer ütött kapura a Stars 28 kísérletével szemben, de a rendes játékidőben nem tudta eldönteni a mérkőzést. A ráadásban a 16. percig kellett várni a döntő találatra, melyet Johnny Gaudreau szerzett.

JÉGKORONG, NHL
EREDMÉNYEK
FŐCSOPORT-NEGYEDDÖTŐK
KELET

New York Rangers–Pittsburgh Penguins 4–3 – hosszabbítás után
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4:3, a Rangers javára.

NYUGAT
Calgary Flames–Dallas Stars 3–2 – hosszabbítás után

Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4:3, a Flames javára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik