NHL: 7–1 után 5–1, megint simán nyert a Vancouver

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.01.28. 07:02
A Vancouver Canucks 5–1-re legyőzte vendégét, a sereghajtó Ottawa Senatorst az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) szerdai játéknapján – olvasható az MTI beszámolójában.

J.T. Miller és Tyler Motte két-két góllal, Thatcher Demko pedig 42 védéssel vette ki a részét a sikerből. A két együttes előző, keddi csatájában a fővárosiak 7–1-re kaptak ki.

A Nashville Predators – akárcsak egy nappal korábban – most is ráadásban győzte le a vendég Chicago Blackhawks alakulatát. Kedden hirtelen halálban, ezúttal pedig szétlövésben volt jobb a házigazda, amely csoportjában az élre állt.

A San Jose Sharks bejelentette, hogy február közepén hazaköltözhet, mert a helyi hatóságok engedélyt adtak sportesemények szervezésére, igaz, a koronavírus-járvány miatt nézők egyelőre nem lehetnek jelen a mérkőzéseken. A gárda addig a „hazai” találkozóit Arizonában játssza, de az Anaheim Ducks elleni február 13-i összecsapásra már a megszokott csarnokában kerülhet sor.

(MTI)

NHL, ALAPSZAKASZ
Nashville Predators
–Chicago Blackhawks 2–1 – szétlövéssel
Vancouver Canucks–Ottawa Senators 5–1

LEMONDOTT A PITTSBURGH FŐIGAZGATÓJA

Személyes okokra hivatkozva azonnali hatállyal lemondott Jim Rutherford, a Pittsburgh Penguins főigazgatója, akinek vezetésével a csapat 2016-ban és 2017-ben Stanley-kupát nyert. A 71 éves Rutherfordnak eredetileg 2022 nyaráig szólt a szerződése. Eddigi segítője, Patrik Allvin ideiglenesen veszi át a főigazgatói teendőket.

A Hírességek Csarnokába 2019-ben beválasztott sportvezető 2014-ben érkezett Pittsburghbe, személycserékkel frissítette a szakmai stábot, a gárda pedig ismét sikeres lett, ezt bizonyította az egymás után megnyert két bajnoki cím.

Rutherford korábban, 1994-től a Hartford Whalersnél, majd annak jogutódjánál, a Carolina Hurricanesnél dolgozott, ezzel a klubbal 2006-ban nyert Stanley-kupát.

A Pingvinek négy győzelemmel, két vereséggel és egy hosszabbításos vereséggel állnak jelenleg az új szezonban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik