NFL: rúgók drámája a Bengals–Packers meccsen

K. B./P. K.K. B./P. K.
Vágólapra másolva!
2021.10.10. 22:38
null
Rendkívül izgalmas összecsapáson, hosszabbításban nyert a Packers (Fotó: Getty Images)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság 5. fordulójában a Green Bay Packers hosszabbításban legyőzte a Cinncinnati Bengalst, a New England Patriots a végletekig kiélezett mérkőzésen nyert a Houston Texans ellen, míg a Tampa Bay Buccaneers sima, 45–17-es diadalt aratott a Miami Dolphins felett.

 

A Cincinnati Bengals–Green Bay Packers meccsen az első TD-t mindkét oldalon futók szerezték, de a vendégek TD-je után Mason Crosby kihagyta a jutalomrúgást. Ezután a Packers rúgója főszerepet játszott abban, hogy a vendégek fordítottak, és az utolsó negyed előtt 19–14-re vezettek. Ám a Bengals egyenlített, Crosby pedig egymás után 27 sikeres mezőnygólkísérlet után 36 yardról hibázott. Ráadásul ezután Crosbynak volt még egy lehetősége a rendes játékidőben (miután a másik oldalon Evan McPherson sem talált be 57 yardról), de 51 yardról sem talált be. Így jöhetett a hosszabbítás, amelyben a hazaiak irányítója, Joe Burrow eladta a labdát, viszont Crosby az újabb meccslabdát is kihagyta 40-ről, 27 jó rúgás után egymás után hármat rontott el (ráadásul az elején egy extra pontot is kihagyott). Aztán McPherson is újra rontott 49-ről, sorozatban az már az ötödik elrontott mezőnygólkísérlet volt a meccsen, összességében pedig a hatodik rontott rúgás (12-ből). 1991 óta először volt példa arra, hogy a meccs hajrájában legalább négy mezőnygólkísérlet is kimaradt. Ezután, a 3. kísérletnél és 16 yardnál first downt csinált a Green Bay, majd 49-ről már berúgta Crosby, így 25–22-re nyert a Pacers, 4–1-re módosítva a mérlegét, míg a Bengals a 2. vereségét szenvedte el.

Közel állt a meglepetéshez hazai pályán az elmúlt három meccsét sorozatban elvesztő Houston Texans a New England Patriots ellen. Antony Auclair, Chris Moore és Chris Conley is touchdownt ért el, egy-egy mezőnygóllal valamint extra ponttal 22–15-ös előnyre tett szert a Houston. De az utolsó negyedben Hunter Henry touchdownt ért el, Nick Folk pedig mezőnygólt és extra pontot, s mivel a riválisnak erre nem volt válasza, a Patriots 25–22-es diadalt aratott.

Ötből a negyedik meccsét nyerte a címvédő Tampa Bay Buccaneers, amely a Miami Dolphinst fogadta hazai pályán. Noha az első negyedet elveszítette a Tampa, a másodikban kiválóan játszott. Jó bizonyíték erre az is, hogy 17–0-ra hozta az etapot. Így hiába veszítette el 7–0-ra a harmadik felvonást, a záró játékrészben mutatott remek játékának hála végül nagyon simán, 45–17-re nyert. Antonio Brown és Mike Evans egyaránt két touchdownig jutott.

A Jacksonville Jaguarsnak és a Detroit Lionsnek sem sikerült megszereznie az első győzelmét. Előbbi 37–19-re kapott ki a Tennessee Titanstól, utóbbi pedig 19–17-re maradt alul a Minnesota Vikingsszel szemben.

AMERIKAI FUTBALL
NFL, ALAPSZAKASZ
5. FORDULÓ

Carolina Panthers–Philadelphia Eagles 18–21
Cincinnati Bengals–Green Bay Packers 22–25
Houston Texans–New England Patriots 22–25
Jacksonville Jaguars–Tennessee Titans 19–37
Minnesota Vikings–Detroit Lions 19–17
Pittsburgh Steelers–Denver Broncos 27–19
Tampa Bay Buccaneers–Miami Dolphins 45–17
Washington Football Team–New Orleans Saints 22–33
Korábban
Atlanta Falcons–New York Jets 27–20
Később
22:05: Las Vegas Raiders–Chicago Bears
22:05: Los Angeles Chargers–Cleveland Browns (Tv: Arena4)
22:25: Arizona Cardinals–San Francisco 49ers
22:25: Dallas Cowboys–New York Giants
Hétfő, 2.20: Kansas City Chiefs–Buffalo Bills (Tv: Arena4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik