NFL: magabiztosan nyert a Patriots, simán kikapott a Saints

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2021.09.19. 23:19
null
Megvan a Patriots első győzelme ebben az idényben (Fotó: Getty Images)
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) második fordulójának vasárnap magyar idő szerint kora esti mérkőzésein a New England Patriots magabiztosan felülmúlta a csoportrivális New York Jetset, a múlt héten fölényes győzelmet arató New Orleans Saints simán kikapott a Carolina Pantherstől, míg a Los Angeles Chargers és az Indianapolis Colts szoros mérkőzésének végén a kaliforniaiak örülhettek.

A múlt heti meccsét elveszítő Patriots végig vezetve győzte le New York-i csoportriválisát, ezzel 1–1-re módosította mérlegét. Habár a Mac Jones vezette támadóalakulat nem mutatott fel elképesztő számokat, így is magabiztosan lehozta a mérkőzést, hiszen a Jets sok hibával játszott – ezt jól mutatja a négy eladott labda (interception).

A Saints nem tudta megismételni a múlt héten a Green Bay Packers ellen mutatott teljesítményét, így simán kikapott Charlotte-ban. A Carolina az első két negyed során tizenhét pontos előnyt szedett össze, míg a louisianai alakulat csak a negyedik játékrészben tudott először pontokat feltenni az eredményjelzőre. A múlt héten öt touchdownpasszt kiosztó Jameis Winston ezúttal csak 88 yardig jutott, és TD-passza sem volt, viszont a labdát eladta egyszer. Ugyan a Panthers irányítója, Sam Darnold is elajándékozta a labdát egy alkalommal, ám két TD-átadása is volt, és háromszáz passzolt yard fölé jutott.

A korai meccsek közül alighanem a Los Angeles Rams és az Indianapolis Colts összecsapása volt a legizgalmasabb. A Rams előnybe került ugyan az első negyedben, de a harmadik negyed elejéig nem tudta érdemben leszakítani magáról az Indyt. Ekkor Matthew Staffordék 11 pontos előnyre tettek szert, de egy TD-t érő Carson Wentz-passzal és egy sikeres kétpontos kísérlettel gyorsan felzárkóztak 17–14-re. Egy elrontott punt utáni touchdownnal a vezetést is átvették, erre TD-vel válaszolt a Rams. A Colts még egyenlített egy mezőnygóllal, de a Rams rúgója, Matt Gay is a póznák közé rúgta a labdát három pontért cserébe, s erre már nem érkezett válasz a Coltstól.

AMERIKAI FUTBALL
NFL, ALAPSZAKASZ
Carolina Panthers
–New Orleans Saints 26–7
Chicago Bears–Cincinnati Bengals 20–17
Cleveland Browns–Houston Texans 31–21
Indianapolis Colts–Los Angeles Rams 24–27
Jacksonville Jaguars–Denver Broncos 13–23
Miami Dolphins–Buffalo Bills 0–35
New York Jets–New England Patriots 6–25
Philadelphia Eagles–San Francisco 49ers 11–17
Pittsburgh Steelers–Las Vegas Raiders 17–26

KÉSŐBB

22:05: Arizona Cardinals–Minnesota Vikings
22:05: Tampa Bay Buccaneers–Atlanta Falcons
22:25: Los Angeles Chargers–Dallas Cowboys
22:25: Seattle Seahawks–Tennessee Titans (Tv: Arena4)
02:20: Baltimore Ravens–Kansas City Chiefs (Tv: Arena4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik