NFL: fordulatos mérkőzésen nyert a Cowboys; hátrányból fordítottak Rodgersék

Vágólapra másolva!
2022.12.26. 10:42
null
Dak Prescott (Fotó: AFP)
A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) 16. fordulójában a döbbenetes hideg ellenére kiváló mérkőzéseket rendeztek, amelyek újabb izgalmakat vetítenek előre a rájátszásba jutásért és a kiemelési helyekért folyó küzdelemben.  

 

Baltimore Ravens–Atlanta Falcons

A Ravens ismét csereirányítójával, Tyler Huntley-val a kezdőben lépett pályára, Lamar Jackson térdsérülése még nem jött rendbe. A Ravens védelme az egész mérkőzés során visszatartotta az Atlanta Falcons támadóegységét, és annak újonc irányítóját, Desmond Riddert.

A Baltimore támadói nem sziporkáztak, még Justin Tucker is kihagyott egy mezőnygólt, azonban kilenc ponttal ismét segíteni tudta csapatát. A mérkőzés egyetlen touchdownját Demarcus Robinson szerezte, ezzel a Baltimore még versenyben van az AFC északi csoportjának megnyeréséért.

Carolina Panthers–Detroit Lions

A forduló meglepetése Charlotte-ban született, ugyanis a remek formában lévő Detroit simán kikapott a Carolinától. Sam Darnold szokásától eltérően jól vigyázott a labdára, azonban a mérkőzést D'Onta Foreman (165 yard) és Chuba Hubbard (125 yard) futójátéka dominálta, a Panthers pedig már az első félidő végére komoly előnyt épített ki, amit aztán képes volt megtartani. A Panthers végül 320 futott yarddal zárta a találkozót.


Chicago Bears–Buffalo Bills

A Buffalo döcögősen kezdett a Chicago ellen, a csapatok dolgát nem könnyítette meg a metsző hideg, és az erős szél sem. A Bears kezdte jobban az első félidőt, Josh Allen ismét nem tudott vigyázni a labdára, ezért hátrányból kellett visszaküzdenie magát a Billsnek, hogy megőrizzék első helyüket az AFC-főcsoportjában. A vendégek kiváló teljesítményt nyújtottak a második félidőben, amelyet 29–3-ra nyertek. A védelem megálljt parancsolt a Justin Fields vezette Chicagónak, a támadósor pedig feljavult, négy második félidei TD-vel simán megnyerték a mérkőzést.

 


Cleveland Browns–New Orleans Saints

A Browns és a Saints is azért játszottak, hogy életben tartsák rájátszásba jutási reményeiket. A forduló leghidegebb találkozóján a futójáték dominált. Deshaun Watson továbbra sem tud visszatalálni régi, eltiltása előtti formájához, a Saints pedig Taysum Hill vezetésével kézben tartotta a mérkőzést. Watson csupán 135 passzolt yardig jutott, Andy Dalton pedig csak 92-ig. Taysum Hill viszont 56 yardot és egy touchdownt futott, a Cleveland pedig három negyedben sem tudott pontot szerezni.

A Saints kivédekezte a Browns mérkőzés végi próbálkozását is, ezzel pedig még mindig van esélye az NFC déli csoportjának megnyerésére.


Kansas City Chiefs–Seattle Seahawks

A Kansas City remekül kezdte a mérkőzést a Seattle ellen. Hamar megszerezték a vezetést a vendégek, és ugyan a második félidőre eléggé visszaesett a támadósor teljesítménye, a Seattle támadósora reménytelenül vergődött a hidegben. Patrick Mahomes ismét megmutatta, miért is ő az MVP-favorit, futott touchdownja a forduló egyik leglátványosabb játéka volt. Travis Kelce 113 elkapott yarddal zárt.

 

Minnesota Vikings–New York Giants

Mindkét csapat rájátszást érő helyen álltak a mérkőzést megelőzően. A Vikings már megnyert az NFC északi csoportját, míg a Giants a wild card pozíciót érő hatodik helyen állt a forduló előtt. A mérkőzés fordulatosan alakult, a hazaiak szereztek vezetést, azonban a Giants tízpontos hátrányból fordítva átvette a vezetést. A negyedik negyedben ismét remekelt a Vikings, Kirk Cousins három TD-passzal zárt, a mérkőzést pedig Greg Joseph 61-yardos mezőnygólja zárta le. A Vikings ezzel tizenegyedik meccsét nyerte idén, ahol egy labdabirtoklásnyi volt a különbség a két csapat között a mérkőzés lefújásánál, egy idényen belül ez NFL-rekordnak számít.

 

New England Patriots–Cincinnati Bengals

A forduló egyik legfordulatosabb összecsapását Foxboróban rendezték, ahol a Cincinnati elképesztő, 22–0-s előnyre tett szert a Patriots ellen. Azonban többek között egy védelem által szerzett touchdownnal visszajött a mérkőzésbe a hazai csapat, a mérkőzés végén 18–22-nél a győzelemért támadott, azonban Rhamondre Stevenson elejtette a labdát, a mérkőzést pedig a Bengals nyerte.


Tennessee Titans–Houston Texans

A liga leggyengébb mutatójával álló Texans csoportrangadón látogatott Nashville-be a Titanshez. Az újonc csereirányítóval, Malik Willis-szel állt fel Ryan Tannehill bokasérülése miatt. A kevés pontos mérkőzésen nem tudta lerázni a Tennessee a Houstont, és a hazaiak hiába próbálták őrizni az előnyüket a Jacksonville-al szemben az AFC déli csoportjának élén, a Houston remek negyedik negyedet zárt, Brandon Cooks touchdownjával pedig megnyerték a mérkőzést.

 

San Francisco 49ers–Washington Commanders

A 49ers továbbra is szárnyal harmadik számú irányítójával, az újonc Brock Purdyvel a soraiban. A mérkőzés hőse a tight end George Kittle volt, aki két touchdown mellett 120 elkapott yardot hozott a „konyhára”. Christian McCaffrey is szerzett egy hatpontos futást, a Niners pedig csoportgyőztesként halad a rájátszás felé.


Dallas Cowboys–Philadelphia Eagles

A forduló rangadóján az NFC keleti csoportjának két legjobbja, a Dallas és a Philadelphia találkoztak egymással. Az Eagles 10–0-s előnyre tett szert, ám a hazaiak fordítottak, és remek adok-kapok alakult ki a két csapat között. A vendégek 27–17-re is vezettek, ám a Cowboys remek második félidőt zárt, a mérkőzés utolsó harminc pontjából huszonhármat a hazaiak szereztek, így 40–34-es győzelmet arattak.

 

 

Pittsburgh Steelers–Las Vegas Raiders

Kevés pontot láthatott a fagyoskodó pittsburghi publikum a két emblematikus franchise csapatainak mérkőzésén. A Raiders szerzett vezetést az első félidőben, azonban a második félidőben egyetlen pontot sem voltak képesek szerezni a vendégek, a védelmük pedig tíz pontot is engedett a negyedik negyedben, miután a támadók nem tudták növelni a csapat előnyét. Az utolsó percben George Pickens TD-jével harcolták ki a győzelmet a hazaiak.

Miami Dolphins–Green Bay Packers

A mérkőzést a Miami kezdte jobban, az esélyesebb hazaiak 20–10-es előnyre tettek szert, ám a második félidőben nem tudtak mit kezdeni a Packers védelme által alkalmazott taktikai módosításokkal. Aaron Rodgers az idei formájánál jobban teljesített, a Packers pedig megragadta az utolsó szalmaszálat, ami a rájátszásba jutáshoz szükséges.

Los Angeles Rams–Denver Broncos

A csupán négy győzelemmel álló címvédő az idény legnagyobb csalódásának számító Denvert fogadta. Russell Wilson mélyrepülése folytatódott, a Seahawks korábbi irányítója háromszor is eladta a labdát. A Denver semmilyen ellenállást nem volt képes tanúsítani, 31–6-os hátránnyal mentek az öltözőbe az első félidő végén.

Arizona Cardinals–Tampa Bay Buccaneers

A harmadik számú irányítóval felálló Arizona ellen is megszenvedett a Tampa Bay Buccaneers. Trace McSorley nem is volt képes arra, hogy hatékonyan vezesse a hazaiak támadósorát, Tom Brady pedig szintén szenvedett. A Bucs nem képes javítani az egész év során gyengélkedő támadójátékán, azonban a negyedik negyedben 16–6-os hátrányban ismét Brady volt az, akinek ki kellett húznia a gárdát a csávából. A negyedik negyedben és a hosszabbításban Brady 21 passzból 18-at valamelyik célpontjához dobott, 174 yardot, egy touchdownt, valamint egy 117.1-es irányító mutatót hozott össze.

Brady bemutatta idei negyedik mérkőzést megnyerő támadósorozatát, a Tampa Bay ezzel egy sikernyire van az NFC déli csoportjának megnyerésétől.

 

NFL, ALAPSZAKASZ
16. FORDULÓ

Baltimore Ravens–Atlanta Falcons 17–9
Carolina Panthers
–Detroit Lions 37–23
Chicago Bears–Buffalo Bills 13–35
Cleveland Browns–New Orleans Saints 10–17
Kansas City Chiefs
–Seattle Seahawks 24–10
Minnesota Vikings
–New York Giants 27–24
New England Patriots–Cincinnati Bengals 18–22
Tennessee Titans–Houston Texans 14–19
San Francisco 49ers
–Washington Commanders 37–20
Dallas Cowboys
–Philadelphia Eagles 40–34
Pittsburgh Steelers
–Las Vegas Raiders 13–10
Miami Dolphins–Green Bay Packers 20–26
Los Angeles Rams
–Denver Broncos 51–14
Arizona Cardinals–Tampa Bay Buccaneers 16–19 – hosszabbítás után

KÉSŐBB
Kedd, 2.15: Indianapolis Colts–Los Angeles Chargers (Tv: Arena4)

KORÁBBAN
New York Jets–Jacksonville Jaguars3–19

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik