NBA: egy lépésre a továbbjutástól a Celtics, Dallasban egyenlített az OKC

T. Z.T. Z.
2024.05.14. 06:51
Boston Celtics v Cleveland Cavaliers - Game Four
Jayson Tatum megállíthatatlan volt a Cleveland ellen (Fotó: Getty Images)
Két mérkőzést rendeztek helyi idő szerint hétfőn az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) főcsoport-elődöntőiben: keleten a Boston ismét megverte a Clevelandet, így egy győzelemre került a továbbjutástól, míg nyugaton az Oklahoma City legyőzte idegenben a Dallast, amivel kiegyenlítette a párharc állását.

A Keleti főcsoport elődöntőjében nagyon szoros meccset játszott egymással a Cleveland és a Boston, és a végén a Celtics ünnepelhetett. A hazaiaknál Darius Garland 30 pontig jutott, de ezt megfejelte a másik oldalon Jayson Tatum, aki 33 pontot szórt – többek között az ő remek teljesítményének köszönhetően a vendégek 109–102-re megnyerték a találkozót, s már 3–1-re vezetnek az összesítésben, azaz egy győzelemre vannak a főcsoportdöntőtől.

Nyugaton hasonlóan szorosan alakult a Dallas és az OKC összecsapása, amelynek a végét szintén a vendégek bírták jobban, így 2–2-re alakult a párharc állása. A Mavsnél Luka Doncic most csak 18 pontig jutott, viszont kiosztott 10 asszisztot és összeszedett 12 lepattanót, míg a másik oldalon megint Shai Gilgeous-Alexander vitte a hátán csapatát, 34–8–5-ös mutatóval zárta a találkozót. A két csapat ötödik meccsét helyi idő szerint szerdán rendezik, már Oklahoma Cityben.

NBA, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
Cleveland Cavaliers–Boston Celtics 102–109
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–1 a Celtics javára

NYUGATI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
Dallas Mavericks–Oklahoma City Thunder 96–100
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik