NHL: McDavid százados lett, kilencet vágott a Sharksnak az Oilers

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.04.16. 06:59
Connor McDavid megszerezte idénybeli 100. gólpasszát, az Oliers kilencet vágva nyert (Fotó: Getty Images)
Connor McDavid negyedik játékosként érte el a 100 gólpasszt, az Edmonton Oilers pedig kilencet vágva nyert a San Jose Sharks ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) magyar idő szerint keddi játéknapján, melyen a New York Rangers az Ottawa Senators elleni sikerrel szerezte meg az alapszakaszban legtöbb pontot gyűjtő csapatnak járó Elnöki Trófeát.

Megállíthatatlan volt a San Jose Sharks számára a házigazda Edmonton Oilers, amely Connor McDavid révén már 53 másodperc után vezetett, a második harmad végén pedig már 9–1 volt az állás, s bár a Sharks még „szépített”, így is hétgólos vereséget szenvedett.

A mérkőzésen McDavid gólja mellett egy gólpasszt adott, az pedig idénybeli 100. asszisztja volt, ilyenre egy évadon belül korábban csak hárman voltak képesek, Mario Lemieux-nek és Bobby Orrnak is egy-egy alkalommal jött ez össze, míg Wayne Gretzkynek 11-szer (!) is.

De van esély rá, hogy még egy játékos elérje ezt a mérföldkövet ebben az idényben, ugyanis a Buffalo Sabres ellen hazai jégen 4–2-re elbukó Tampa Bay Lightningban 99 asszisztnál jár Nyikita Kucserov, akinek az utolsó fordulóban még lesz lehetősége újabb gólpasszokra.

A játéknapon kiderült az is, hogy az Ottawa Senatorst a Madison Square Gardenben 4–0-ra kiütő Rangers érdemelte ki az alapszakaszban legtöbb pontot gyűjtő csapatnak járó Elnöki Trófeát, hiszen a New York-iak 82 meccsükből 55-öt nyertek meg (hosszabbítással együtt), s 114 ponttal állnak a Keleti konferencia élén, hárompontos előnyben a második Carolina Hurricaneshez és a Nyugati főcsoportot vezető Dallas Starshoz képest.

A másik New York-i csapat is ott lesz a rájátszásban, az Islanders ugyanis 4–1-re nyert Newarkban a New Jersey Devils elleni rangadón, amivel biztossá vált továbbjutása. 

A Red Wings pedig drámai csatában tartotta életben esélyeit a kieséses szakaszba jutásra, hiszen ehhez pontot kellett szereznie otthon a Montreal Canadiens ellen. A Detroitnak ez úgy jött össze, hogy 36 perc játék után 4–1-es hátrányban volt, de kevesebb mint másfél perccel a rendes játékidő vége előtt a svéd Lucas Raymond révén egyenlített, majd a hosszabbításban Raymond második góljával a meccset is megnyerte, így feljött a 8., playoffot érő helyre – a Washington Capitals hiába nyert 2–0-ra otthon a Boston Bruins ellen, nem tudott előzni.

NHL
ALAPSZAKASZ
Detroit Red Wings–Montreal Canadiens 5–4 – hosszabbítás után
New Jersey Devils–New York Islanders 1–4
Pittsburgh Penguins–Nashville Predators 4–2
Tampa Bay Lightning–Buffalo Sabres 2–4
Washington Capitals–Boston Bruins 2–0
New York Rangers–Ottawa Senators 4–0
Edmonton Oilers–San Jose Sharks 9–2
Los Angeles Kings–Minnesota Wild 1–3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik