Gazdag Dániel a Philadelphia Union vezérévé válna

CSERHÁTI ANDRÁSCSERHÁTI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.02.20. 11:30
Az öltözőben is előre léphet Gazdag Dániel Philadelphiában (Fotó: MLS)
Gazdag Dániel, a Philadelphia Union magyar támadó középpályása a héten már tétmérkőzéseket játszik, reményei mellett szóba került a válogatott és az is, hogyan élte meg az esetleges klubváltásáról szóló híreket.

Újra tétmérkőzésen léphet pályára Gazdag Dániel: a Philadelphia Union játékosa magyar idő szerint hajnalban játszhat a CONCACAF Bajnokok Kupájában, az egyesült államokbeli csapat a Costa Rica-i Deportivo Saprissa ellen méri össze erejét, először idegenben. A korábbi kispesti futballista legutóbb még három hónapja, az FC Cincinnati ellen futballozott tétmeccsen, akkor kikaptak 1–0-ra, és kiestek az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) főcsoport-elődöntőjében.

„Nagyon várom már, hogy sorra következnek a meccsek, hiszen hosszúra nyúlt a pihenőnk és a felkészülésünk is – mondta lapunknak Gazdag Dániel, a Philadelphia Union 27 esztendős, 23-szoros válogatott támadó középpályása. – Azért három hónap hosszú idő futball nélkül! Feltöltődtem a szünet alatt, sok időt töltöttünk együtt a családdal, majd következett az öthetes felkészülés. Összesen négy hetet dolgoztunk a floridai edzőtáborban, a két kéthetes turnus közben egyet Philadelphiában edzettünk. Jó formában érzem magam, a csapat is együtt maradt, szóval bizakodom. A Deportivo Saprissa ellen tovább kell jutnunk, de a korábbi évek tapasztalatai alapján úgy érzem, az első meccsen még semmi sem dől el, majd egy hét múlva, a visszavágón. Ezek a párharcok mindig szorosak, a Costa Rica-i együttes is egységesnek tűnik, ráadásul ebben a sorozatban még él az idegenben lőtt gól szabálya, vagyis fontos lenne eredményesnek lenni szerdán. Jelenleg Bajnokok Kupájának hívják a sorozatot, ez a korábbi Bajnokok Ligája, csak átnevezték: a legjobb tizenhat közé jutunk, ha legyőzzük a Deportivót. Ott a mexikói Pachuca vár ránk, de nem szabad ennyire előre szaladnunk, így egyelőre ezzel nem is foglalkozunk.”

Hogy beindul a nagyüzem, arra bizonyíték, hogy a hétvégén már a bajnokság (MLS) is elrajtol, a Philadelphia a Chicago Fire-t fogadja.

„A célunk ugyanaz, mint az előző idényben, vagyis alapelvárás a playoffba jutás, próbáljuk minél messzebbre verekedni magunkat. Továbbra is úgy érzem, hogy a liga legjobb öt-hat csapatában benne vagyunk mi is, így nüanszok dönthetnek. Ami engem illet, az első teljes idényemben huszonnégy, tavaly tizenöt bajnoki gólig jutottam, hiszek benne, hogy újra sokat szerzek. A vezetőséggel való beszélgetés, egyeztetés során arról is esett szó, hogy szeretnék, ha előrelépnék az öltözőben, még meghatározóbb egyéniséggé váljak. Érzem magamban az erőt, hogy ezt a lépést is megtegyem. Ha beszélek az öltözőben, figyelnek rám, azért mégis válogatott vagyok, nemzetközi rutinnal, s most már nyelvi akadálya sincs, hogy a Philadelphia vezére legyek!”

A labdarúgó nemcsak klubcsapatában, a válogatottban is fontos szerepet töltene be: a nyári Európa-bajnokságra készülő együttes legközelebb márciusban lép pályára felkészülési összecsapáson, 22-én Törökország, 26-án Koszovó ellen, mindkettőt idehaza rendezik.

„Természetesen úgy szeretnék futballozni, hogy márciusban is érkezzen meghívó, óriási vágyam, hogy benne legyek az Eb-keretben. De ezt nem adják ingyen, meg kell dolgozni érte, jól, sőt kiemelkedően kell futballozni hozzá. Ezért dolgozom!”

A téli szünetben felröppent a hír, hogy Gazdag Dániel klubot vált, s Angliában folytatja pályafutását, a hírek szerint több angol csapat, például a Championshipben szereplő Shef­field Wednesday is vitte volna.

„Felemás érzéseim vannak, ha ez szóba kerül… Korábban több alkalommal is elmondtam, hogy nagyon jól érezzük magunkat a családdal Amerikában, a gyerekek is megkedvelték, megbecsülnek a klubban. Ha jönne egy olyan ajánlat, akár Európából, amely szakmailag nagy kihívást jelentene, szívesen belevágnánk. Mivel a szerződésem kétezerhuszonöt december végéig szól, előbb a klubbal kell megegyeznie az érdeklődőnek, az pedig nem egyszerű, hiszen ragaszkodnak hozzám, ami jóleső érzéssel tölt el. Azért az elmúlt két évben jók voltak a statisztikáim, ilyenkor törvényszerű, hogy megnő az érdeklődés a játékos iránt, de januárban egyik klubbal sem jutott egyről kettőre az ügyem, inkább csak felkapta a sajtó ezeket a híreket. Hangsúlyozom, megtaláltuk itt a számításainkat, úgyhogy örülünk, hogy maradunk, aztán meglátjuk, mit hoz a jövő.”
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik