NBA: vége a GSW-sztár határozatlan idejű eltiltásának

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.07. 09:38
null
A Jusuf Nurkicot leütő Draymond Green 12 meccs után térhet vissza (Fotó: Getty Images)
Az észak-amerikai profi kosárlabdaliga, az NBA közlése szerint megszűnt a Golden State Warriors sztárjának, Draymond Greenek a határozatlan idejű eltiltása, melyet azért kapott még december közepén, mert leütötte a Phoenix Suns játékosát, Jusuf Nurkicot.

Mint megírtuk, Draymond Green fordulásból izomból arcon ütötte Jusuf Nurkicot a Golden State Wariors és a Phoenix Suns december 13-i mérkőzésén, s a házigazda kaliforniai csapat négyszeres bajnokára a liga súlyos büntetést rótt ki, ugyanis a kosárlabdázó ritkán tapasztalható, határozatlan idejű eltiltást kapott.

A pályafutása korábbi szakaszában több balhéba is belekeveredő Greent az idényben másodszor, pályafutása során pedig 18-szor állították ki, november közepén ugyanis azért ért véget számára idő előtt a Minnesota Timberwolves elleni mérkőzés, mert fojtogatni kezdte a vendégek játékosát, Rudy Gobert-t.

Az NBA honlapján most arról számolt be, hogy megszünteti a csapata legutóbbi 12 mérkőzését kihagyó Green eltiltását. A közlemény kitér arra is, hogy Green találkozott egy tanácsadóval, többször tárgyalt a ligával, a Warriors képviselőivel és a játékos-szakszervezettel is, ezek a találkozók pedig egész idényben folytatódnak.

A tavaly új, 100 millió dolláros szerződést kötő Greennek anyagilag sem érte meg az eltiltás, a felfüggesztés miatt 1.9 millió dolláros fizetéstől esett el.

EZÉRT TILTOTTÁK EL DRAYMOND GREENT

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik