NBA: Duranték veszte lett a Sabonis-show, Doncic nélkül hasalt el a Mavs

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.12.23. 08:53
null
Sabonis és Durant csatáját a a litván nyerte (Fotó: Getty Images)
Nem bizonyult elég Kevin Durant 28 pontja a Phoenix Sunsnak, amely 120–105-re kikapott Sacramentóban az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) magyar idő szerint szombat hajnali játéknapján. A címvédő Denver Nuggets Nikola Jokics és Jamal Murray vezérletével győzött a Brooklyn Nets vendégeként, míg a Luka Doncic nélkül felálló Dallas Mavericks nagyon simán kikapott Houstonban.

Idénybeli negyedi tripla dupláját jegyezte a Kingsben Domantas Sabonis – a litván magasember 28 pont mellett 11 lepattanót és 12 asszisztot jegyzett, s vezérletével a sacremenói alakulat végig vezetve adott leckét a Sunsnak. Az arizonai franchise legjobbja a 28, illetve 24 pontos Kevin Durant, Devin Booker páros volt, de ezen a meccsen az ő játékuk sem volt elég a King megszorongatásához.

 

Remek napott fogott ki a Houston Rockets, azon belül is Alperen Sengün. A török kosaras dupla-duplával vette hátára csapatát, s a korai hátrány ledolgozása után a houstoniak gyakorlatilag lemosták a pályáról a Luka Doncicot nélkülöző Dallas Maverickset a texasi csapatok rangadóján.

 

Bődületes teljesítménnyel rukkolt elő a Joel Embiid (32–10–9), Tyrese Maxey (33–4–10), Tobias Harris (31–10–9) triumvirátus a 76ers és a Raptors csatáján. A három philadelphiai kosaras együtt összesen 97 (!) pontot termelt, így hiába jutott 31 pontig a kanadai csapatban Pascal Siakam, a Raptorsnak nem volt esélye a győzelemre még úgy sem, hogy a szünet előtti pillanatokig nála volt a vezetés.

 

A Jamal Murray, Nikola Jokics duó vezérletével fordulatos meccsen nyert Brooklynban a címvédő. Murray 31 pontja mellé a szerb extraklasszis 31 pontot, 11 lepattanót és hét asszisztot pakolt a parkettre, így a jó denveri kezdés után hiába vezetett a szünetben Nets, a találkozó végén Jokics, Murray és Gordon büntetőivel nyerni tudott a Nuggets.

 


A másik két hajnali meccsen a Golden State Warriors a 30 pontos Steph Curry vezérletével gyűrte le a Washington Wizardst, míg a Miami Heat Tyler Herro és Duncan Robinson klasszisával fektette két vállra az Atlanta Hawkst.

KOSÁRLABDA
NBA, ALAPSZAKASZ
Philadelphia 76ers–
Toronto Raptors 121–111
Brooklyn NetsDenver Nuggets 117–122
Houston Rockets–
Dallas Mavericks 122–96
Miami Heat–
Atlanta Hawks 122–113
Golden State Warriors–
Washington Wizards 129–118
Sacramento Kings–
Phoenix Suns 120–105

 

 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik