NBA: a Sixers legendája szerint LeBron nincs minden idők tíz legjobbja között

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2023.07.31. 19:09
null
LeBron James nem tartozik minden idők 10 legjobb játékosa közé? (Fotó: AFP)
Julius Erving, a New York Nets és a Philadelphia 76ers legendája podcastben osztotta meg, kik tartoznak szerinte minden idők tíz legjobb NBA-kosárlabdázói közé, de kihagyta a listáról LeBron Jamest, akit sokan egy ehhez hasonló listán akár az első helyre is tennének.

 

Erving – akit rengeteg kosárlabdát szerető ember szintén minden idők legjobb játékosi közé sorolna – Joy DeAngela sportújságírónő podcastjében mondta el, kik számára minden idők legjobb játékosai, és az egyértelműen kijelenthető, hogy több meglepetést is tartogatott a listája.

„Számomra öt játékos érinthetetlen: Bill Russell, Wilt Chamberlain, Oscar Robertson, Jerry West és Elgin Baylor. Ha csapatot kellene alkotnom, biztosan ők lennének a kezdő ötösöm, mindenki más a kispadra szorulna” – jelentette ki a Hírességek Csarnokába is beválasztott Erving.

Már ez a kijelentés sokaknál kicsapta a biztosítékot, hisz nincs a „csapatban” a hatszoros bajnok Michael Jordan, az amerikai kosárlabda egyik legnagyobb alakja, ám a folytatásban „Dr. J” már őt is szóba hozta.

„A következő ötösömben lenne biztosan Kareem Abdul-Jabbar, Michael Jordan, Earvin 'Magic' Johnson, Karl Malone és valószínűleg Tiny Archibald.”

A neveket látva rengeteg szakértő felhúzta a szemöldökét, mert LeBron James – aki 19-szeres All Star, négyszeres bajnok, négyszeres MVP (legértékesebb játékos), és nemrégiben minden idők legtöbb pontot dobó játékosa lett – nem került be a top 10-be, annak ellenére sem, hogy rengetegen a valaha volt legjobbnak tartják.

A „Királyon” kívül más meglepetések is akadnak, hisz a Los Angeles Lakers legendás duója, Shaquille O'Neal és Kobe Bryant, valamint a Boston Celtics mesterlövésze, Larry Bird sem kerültek be Erving választottjai közé.

Ezenkívül a műsorvezető az NBA történetének legjobb tripladobója, Steph Curry nevét is behozta a beszélgetésbe, a 73 esztendős Erving azonban erre csak annyit mondott, hogy a Golden State Warriors sztárja még nem játszott eleget, hogy véleményt tudjon formálni róla.


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik