Amerikai futball: Sződy Ferenc a magyar válogatott új szövetségi kapitánya

Vágólapra másolva!
2023.07.19. 13:46
null
Sződy Ferenc a legutóbbi idényben bajnoki címet ünnepelhetett a Budapest Wolves edzőjeként (Fotó: Magyar Amerikaifutball-szövetség)
Sződy Ferencet nevezték ki a magyar amerikaifutball-válogatott új szövetségi kapitányának.

 

A hazai szövetség szerdai tájékoztatása szerint elődje, Dan Pippin az Egyesült Államokban folytatja a pályafutását.

Sződy Ferenc a junior-, az egyetemi és a felnőttválogatott stábjában is dolgozott már, idén pedig vezetőedzőként bajnoki címet szerzett a Budapest Wolves gárdájával, amely veretlenül nyerte meg a hazai kiemelt osztályt.

„Nagy ugrás a koordinátori szintről fellépni a vezetőedzői szintre, ezt már a Budapest Wolvesnál is megtapasztaltam. Amikor a Wolvesnál megpályáztam ezt a pozíciót és elnyertem, nem gondoltam, hogy ilyen hatalmas különbség van és ennyivel több feladatot jelent vezetőedzőnek lenni. Óriási kihívás, de azt gondolom, hogy a magyar válogatott vezetőedzőjének lenni akkora megtiszteltetés, ami minden kihívást megér” – fogalmazott a szakember, aki korábban a védelmet irányította a nemzeti együttesnél.

A válogatott az A-csoportos Európa-bajnokságon kikapott Ausztriától és Franciaországtól is, így a 9–12. helyért küzdhet tovább idén, de hogy pontosan mikor és hol, arra még nem érkezett válasz a nemzetközi szövetségtől.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik