NHL: egy győzelemre a ligacsúcstól a Bruins

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.04.07. 07:37
null
David Pastrnak negyedik hosszabbításos győzelmet jelentő góljával egy meccsre a ligacsúcs beállításától a Boston Bruins (Fotó: Getty Images)
A Toronto Maple Leafs elleni hosszabbításos 2–1-es sikerrel szerezte meg idénybeli 61. győzelmét a Boston Bruins az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) magyar idő szerinti pénteki játéknapján, ezzel négy meccsel az alapszakasz vége előtt egy győzelemre került attól, hogy beállítsa az 1995–1996-os Detroit Red Wings (62) és a 2018–2019-es Tampa Bay Lightning (62) ligacsúcsát az alapszakaszban elért sikerek tekintetében.

 

A Bruins cseh csatára, David Pastrnak döntötte el a mérkőzést a bostoniak javára, ezzel idénybeli negyedik győztes gólját jegyezte hosszabbításban.



A címvédő Colorado Avalanche a finn Mikko Rantanen mesterhármasával, idénybeli 50., 51. és 52. góljával, valamint a gólja mellett két asszisztig jutó Nathan MacKinnon vezérletével simán, 6–2-re nyert San Joséban, míg a Montreal Canadiens Washington Capitals elleni 6–2-es győzelméből a finn Joel Armia szintén három góllal vette ki a részét Mike Matheson három gólpassza mellett.





A New Jersey Devils Jack Hughes két-két góljával és asszisztjával, John Marino három gólpasszával és a svájci Timo Meier két találatával és egy előkészítésével ütötte ki 8–1-re hazai jégen a Columbus Blue Jacketset.

A Florida Panthers az Ottawa Senators elleni 7–2-es győzelemmel zsinórban ötödik győzelmét aratta, míg a Philadelphia Flyerst otthon 4–1-re legyőző Dallas Stars a klub történetében tizedik alkalommal jutott el 100 pontig az alapszakaszban.

A Minnesota Wild ugyan sima, 4–1-es vereséget szenvedett Pittsburgh-ben a Penguinstől, de a vendégek gólját előkészítő Matt Boldy az asszisztjával elérte a 100 pontot a ligában, ráadásul Kiril Kaprizov (92) után a második leggyorsabb Wild-játékosként, 125 meccsen.


NHL
ALAPSZAKASZ

Boston Bruins–Toronto Maple Leafs 2–1 – hosszabbítás után
Detroit Red Wings–Buffalo Sabres 6–7 – szétlövéssel
Florida Panthers–Ottawa Senators 7–2
Montreal Canadiens–Washington Capitals 6–2
New Jersey Devils–Columbus Blue Jackets 8–1
Pittsburgh Penguins–Minnesota Wild 4–1
New York Islanders–Tampa Bay Lightning 6–1
Nashville Predators–Carolina Hurricanes 3–0
St. Louis Blues–New York Rangers 3–2 – hosszabbítás után
Dallas Stars–Philadelphia Flyers 4–1
Vancouver Canucks–Chicago Blackhawks 3–0
Vegas Golden Knights–Los Angeles Kings 5–2
San Jose Sharks–Colorado Avalanche 2–6
Seattle Kraken–Arizona Coyotes 4–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik