NBA-rájátszás: bajban a GSW, először állnak 0–2-vel a Curry-érában – videók

Vágólapra másolva!
2023.04.18. 08:18
null
A gyűrű ura, Domantas Sabonis (Fotó: Getty Images)
A Sacramento Kings egymás után másodszor is legyőzte a címvédő Golden State Warriorst hazai pályán, így összesítésben már 2–0-ra vezet az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) rájátszásában. A magyar idő szerint keddi játéknap másik mérkőzésén hajnalban a Philadelphia 76ers hasonló módon győzte le a Brooklyn Netset. 


Alaposan bekezdett a rájátszásba 16 év után visszatérő Sacramento Kings, amely a hat ponttal elveszített első negyed után begyújtotta a rakétákat és behúzta a következő két játékrészt. A záró negyedben a Warriors ugyan összehozott 31 pontot, de ez a Kingsnek is sikerült, így Sabonisék 2–0-s összesített előnnyel utazhatnak San Franciscóba.

A Warriors a Steph Curry-érában még egyszer nem volt 2–0-s hátrányban egy playoff-párharcban – egészen idáig.


 

Sabonis egyébként a gyengébb első meccse után ezúttal remekelt (24 pont, 9 lepattanó, 4 assziszt), de De'Aaron Fox is alaposan megrángatta az istrángot (24 pont, 5 lepattanó, 9 assziszt). A GSW legjobbja – szokás szerint – Steph Curry (28 pont, 3 lepattanó, 6 assziszt) volt, ám az ő játéka egymagában nem bizonyult elégnek az üdvösséghez.

A mérkőzés negatív hőse Draymond Green volt, aki az utolsó negyedben a földön fekvő Sabonis mellkasába taposott (a Kings játékosa előzőleg az ő másik lábát fogta meg), majd a videós vizsgálat alatt összetűzésbe keveredett a hazai szurkolók egy csoportjával, ráadásul mindezt a liga első embere, a mérkőzést a helyszínen megtekintő Adam Silver is látta.


Greent kiállították, míg Sabonis be tudta fejezni a mérkőzést, igaz, a meccs után orvosi vizsgálatra vitték, egyelőre nem tudni, hogy szenvedett-e bármilyen tüdő- vagy bordasérülést.

 

Kiváló második félidővel gyűrte le a Brooklynt a 76ers. A nagyszünetben még a vendég Nets vezetett 5 ponttal, de a 33 pontot dobó Tyrese Maxey, valamint a kiválóan lepattanózó, egyébként dupla duplát jegyző Joel Embiid (20–19–7) vezette philadelphiaiak megállíthatatlannak bizonyultak az utolsó két negyedben, így 2–0-s előnnyel mehetnek Brooklynba.

NBA
PLAYOFF, 1. KÖR

Sacramento Kings–Golden State Warriors 114–106 (17–23, 41–29, 25–23, 31–21)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0
Philadelphia 76ers–Brooklyn Nets 96–84 (25–25, 19–24, 24–14, 28–21)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0

A PLAYOFF (RÁJÁTSZÁS) 1. FORDULÓJÁNAK PÁROSÍTÁSA

(zárójelben a jelenlegi állás)
KELETI FŐCSOPORT

Milwaukee Bucks–Miami Heat (0–1)
Cleveland Cavaliers–New York Knicks (0–1)
Philadelphia 76ers–Brooklyn Nets (2–0)
Boston Celtics–Atlanta Hawks (1–0)

NYUGATI FŐCSOPORT
Denver Nuggets–Minnesota Timberwolves(1–0)
Phoenix Suns–Los Angeles Clippers (0–1)
Sacramento Kings–Golden State Warriors (2–0)
Memphis Grizzlies–Los Angeles Lakers (0–1)
A párharcok az egyik fél negyedik győzelméig tartanak.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik