NHL: kiütéssel nyert a Chicago, kilencgólos meccsen bukott a Dallas

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.03.07. 08:25
null
Egy vérbeli nehézbombázó, Connor McDavid volt az Oilers hőse Buffalóban (Fotó: Getty Images)
A Chicago Blackhawks 5–0-ra verte hazai jégen az Ottawa Senatorst a tengerentúli profi jégkorongliga (NHL) magyar idő szerint kedd hajnali játéknapján. A Buffalo Sabres, a Winnipeg Jets és a Dallas Stars otthon kapott ki, míg a Vancouver Canucks szétlövésben bizonyult jobbnak a Nashville Predatorsnál.

Hiába üldözte az Olajosokat a Buffalo. A Sabres két ízben is egyenlíteni tudott az Edmonton ellen, de az évadbeli 65. NHL-mérkőzésén a 124. gólját jegyző Connor McDavid (aki így meccsenként 1.90 gólt átlagol) találatára már nem volt válasza – buffalói sikerével tovább üldözi az élbolyt az Oilers.

 

Fordulatos találkozón vitték el a pontokat a Cápák Winnipegből. A San Jose-i alakulat vezető találatára kettővel tudott válaszolni a Jets, ámErik Karlsson remekül mozgatta csapatát – a svéd védő előbb Hertl góljában vett részt, majd a hosszabbításban adott egy gólpasszt Couture-nek, így nyerni tudott Kanadában a Sharks.

 

„Csillaghullást” láthattunk Dallasban, ahol a Stars óriási küzdelemben maradt alul a Calgaryvel szemben. A texasi alakulat kétszer is felállt kétgólos hátrányból, de hét másodperccel a rendes játékidő vége előtt megvillant Tyler Toffoli – a 30 esztendős kanadai filmbe illő módon értékesített egy ziccert és megnyerte a meccset a Flamesnek.

 

Nem adott esélyt a Senatorsnak a Chicago Blackhawks. A hazai jégen játszó chicagóiak mindhárom harmadban szereztek gólt, ezzel szemben a Szenátorok agya eldurrant a harmadik játékrészben: a korábbi 6 (!) kétperces, illetve egy ötperces kiállítás mellett a játékvezetők egyszerre három ottawai játékost szórtak ki tíz percre – a kanadai csapat nem a játékával hívta fel magára a figyelmet az 5–0-ra elveszített találkozón. Külön említést érdemel a hazaiak kapusa, Alex Stalock, aki 35 védést mutatott be és végül kapott gól nélkül zárta az összecsapást – pályafutása során 11. alkalommal.

 

Ovecskin ezúttal nem volt elég a Los Angeles ellen. A fővárosiak ugyan vezettek a Kings otthonában, de a 37 éves orosz klasszis már 2–1-es hátrányban szerezte meg a Capitals egalizáló gólját a harmadik harmadban. A svéd légiósok által hajtott hazaiak ezután ismét előnybe kerültek, majd a Capitals ugyan a kapusát is lehozva rohamozott az egyenlítésért, de gólt Kempe szerzett az utolsó másodpercekben – a vártnál magabiztosabban nyertek a Királyok.

 

A Vancouver sokáig dominált a Predators ellen, amikor jött a Milwaukee-ból visszahívott 21 éves tehetség, Luke Evangelista, aki a záró harmadban kétszer is megvillant és első NHL-góljaival hosszabbításra mentette a meccset. A gólokat nem hozó ráadás után jöhetett a szétlövés: hazai oldalon csak Elias Pettersson volt eredményes, de mivel a nashville-iek részéről mindenki (beleértve Evangelistát is) hibázott, a Canucks ünnepelhetett győzelmet.

 

NHL, ALAPSZAKASZ
Buffalo Sabres–Edmonton Oilers 2–3
Winnipeg Jets–San Jose Sharks 2–3 – hosszabbítás után
Dallas Stars–Calgary Flames 4–5
Chicago Blackhawks–
Ottawa Senators 5–0
Los Angeles Kings–
Washington Capitals 4–2
Vancouver Canucks–
Nashville Predators 4–3 – szétlövés után

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik