NHL: győzött a Penguins és ráadásban az Oilers is

Vágólapra másolva!
2023.03.23. 06:55
null
Draisaitl (balra) kétszer is fogadhatta Nugent-Hopkins gratulációját (Fotó: Getty Images)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) csütörtök hajnali játéknapján a Pittsburgh Penguins véget vetett négy vesztes mérkőzésből álló sorozatának, amikor 5–2-re győzött a sorozatban hatszor nyerő és címvédő  Colorado Avalanche otthonában, míg az Edmonton Oilers tovább nyújtotta jó szériáját, amikor egymást követő ötödik mérkőzését is megnyerte: ezúttal hazai pályán az Arizona Coyotes ellen diadalmaskodott hosszabbításban 4–3-ra.

Az Edmonton Oilers meccsén remek egyéni teljesítményeket láthatott a nagyérdemű, hiszen a hazaiaknál Leon Draisaitl mind a négy gólhoz hozzátette a magáét: két asszisztot az alapszakasz pontkirályának, a győztes gólt is szerző Connor McDavidnak, kettőt a McDavid góljai között duplázó Ryan Nugent-Hopkinsnak osztott ki. Az Arizonából Clayton Keller duplázott: amikor 2–1-es és 3–2-es vezetéshez is juttatta a csapatát, ám az Oilers végül egyenlített, majd megnyerte a fordulatos összecsapást.

MCDAVID GYŐZTES GÓLJA


A Stanley Kupa-győztes Avelanche-t a Pittsburgh Penguins verte 5-2-re, a vendégeknél Sidney Crosby – pályafutása során 11. alkalommal – elérte az idénybeli 30 gólos határt. A Pittsburgh négy vesztes meccs után nyert ismét.

NHL, ALAPSZAKASZ
Edmonton Oilers–Arizona Coyotes 4–3 – hosszabbításban
Colorado Avelanche–Pittsburgh Penguins 2–5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik