NFL: csalás lenne? A Steelers védői kritizálták az Eagles hatékony taktikáját

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2023.02.16. 17:06
null
Az Eagles még a Super Bowlon is elővette a qb sneaket (Fotó: AFP)
A tengerentúli amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Pittsburgh Steelers defensive tackle-je, Cameron Hayward és volt csapattára, Arthur Moats saját podcastjükben fejtették ki véleményüket, miszerint a Philadelphia Eagles a legsikeresebb játékát az egész idény során illegálisan hajtotta végre.


Az Eagles ebben az idényben nyújtott fantasztikus szereplésében hatalmas szerepet töltött be a csapat támadófala. Mivel a Philadelphia vezetése igen hamar meglátta a bennük rejlő potenciált, így képesek voltak egy szinte megállíthatatlan játék, az irányító sneak tökéletesítésére. A play lényege, hogy a quarterback – ebben az esetben Jalen Hurts – szorosan a fal mögé áll és együttes erővel egyszerűen áttolják a labdát a first down vonalán. Ez a játék 1-2 yard megtételére tökéletes.

A játék viszont a defense oldaláról szemlélve igen idegesítő, fárasztó sőt ebben a formában egyesek szerint szabályellenes is. A Steelers játékosai részletesen elmagyaráztak az álláspontjukat a podcastjükben:

„Sosem álltak fel rendesen – mondta Cam Heyward. Egyszerűen meg kellene változtatni a szabályokat. Minden alkalommal már a labda feldobása előtt előre dőltek, ami tisztán látszik a visszajátszások során. Engem ez nagyon feldühít” – zárta le mondandóját a defensive tackle.

Haywardon felül a Pittsburgh volt linebackere, Arthur Moats is elmondta a véleményét:

„A Philly tökéletes fegyvert csinált ebből a játékból és így szinte minden negyedik kísérletre nyugodtan rá tudtak menni. Zavar, hogy az NFL nem tesz ellene semmit, sőt még hátráltatja is a védőket. Nem érhetünk hozzá az elkapókhoz és nem vihetjük le az ellenfelet rendesen a földre. A liga egyértelműen azt akarja, hogy megállíthatatlanok legyenek a támadósorok.”

Moats ezen felül hozzátette, hogy az Eagles szempontjából sem jó döntés ennyit használni a qb sneaket, hiszen erősen sérülésveszélyes az irányítóra nézve.

„Ha az ellenfélnek elege lesz, könnyedén célba tudja venni egy ilyen játék során a qb térdét, ami természetesen mocskos dolog, de bármikor megtörténhet. Úgy gondolom, pontosan emiatt változtatnak majd a szabályokon.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik